Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pe­rus­ter­vey­den­hoi­don tulisi olla kai­kil­le sa­man­lai­nen – yk­si­tyi­sen työ­ter­veys­huol­lon ja yk­si­tyis­ten lää­kä­ri­ase­mien vuoksi lää­kä­rit ja sai­raan­hoi­ta­jat eivät jakaudu jär­ke­väs­ti ter­vey­den­huol­los­sa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen (Yle 18.4.) on oikeassa. Työterveysjärjestelmä on tehoton. Perusterveydenhoidon tulisi olla kaikille samanlainen. Yksityinen terveydenhuolto on Suomen terveydenhuoltojärjestelmän syöpä.

Pääosin yksityisten lääkäriasemien hoitama työterveyshuolto toimii rinnakkain julkisen perusterveydenhuollon kanssa. Lähes 1,5 miljoonaa kansalaista saa palveluja sen kautta joutuisammin mutta kalliimmin yhteiskunnan tuella kuin julkisilta terveysasemilta. Mistä tämä johtuu?

Yksityisen työterveyshuollon ja yksityisten lääkäriasemien vuoksi lääkärit ja sairaanhoitajat eivät jakaudu järkevästi terveydenhuollossa. Julkisella puolella lääkärien ja sairaanhoitajien puute on huutava. Se on osaltaan johtanut myös sairaanhoitajien lakkoon.

Yksityisen terveydenhuollon hinnat ovat niin korkeita, että henkilökuntaa riittää sen tehottomaan toimintaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.