Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pe­rus­suo­ma­lai­set tuplasi paik­kan­sa Kem­pe­lees­sä, Johanna Ohu­kai­nen on­nis­tui ensi yrit­tä­mäl­lä – "Olo on kaikin puolin hä­kel­ty­nyt"

Maanviljelijä Johanna Ohukaisen keskeinen vaaliteema olivat matalan kynnyksen palvelut. Hän kannattaa muun muassa vanhan ajan kodinhoitajamallia.

Johanna Ohukainen teippasi autonsa vaalimainoksillaan. Hän kertoo kuskaavansa lapsiaan sen verran paljon, että se toi hänelle näkyvyyttä.
Johanna Ohukainen teippasi autonsa vaalimainoksillaan. Hän kertoo kuskaavansa lapsiaan sen verran paljon, että se toi hänelle näkyvyyttä.
Kuva: Pekka Peura

Tavallaan sitä osasi odottaa ja tavallaan sitten kuitenkaan ei. Siinä Kempeleen kunnanvaltuustoon valitun Johanna Ohukaisen (ps.) tuntemukset äänisaaliista, jonka hän onnistui vaaleissa keräämään.

– Ne, joiden kanssa olen puhunut, ovat sanoneet, että näyttää hyvältä ja pääsen läpi. Mutta itselleni on kyllä ollut yllätys, että olen saanut noin paljon ääniä, ja olen tosi kiitollinen siitä.

Ensimmäistä kertaa ehdolla ollut Ohukainen sai 121 ääntä, Kempeleen perussuomalaisista kolmanneksi eniten.

Ohukaisesta on vaikea itse määritellä, mikä hänessä äänestäjiä puhutteli. Ainakin näkyvyydestä kiitosta saa oma jälkikasvu.

– Teippasin autooni mainokset, ja ajan tosi paljon autoa, kun kuskaan lapsia. Lapset siis ovat varmaan tietyllä tavalla edesauttaneet, hän toteaa.

Yksi Ohukaisen keskeisistä vaaliteemoista olivat matalan kynnyksen tukipalvelut. Hän pitää niitä ensisijaisen tärkeinä, oli kysymys sitten vanhuksista, vammaisista tai lapsista.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.