Pe­rus­suo­ma­lai­set puo­lue­ko­kouk­ses­sa - Immonen ei osal­lis­tu

Kansanedustaja Olli Immonen ei osallistu puoluekokoukseen. Puolueen edustajan Matti Putkosen mukaan Immonen on yhä lomalla.

Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Perussuomalaiset ovat tänään ja huomenna koolla puoluekokouksessaan Turussa. Puoliltapäivin alkavassa kokouksessa kuullaan tänään muun muassa puoluejohtaja Timo Soinin linjapuhe.

Iltapäivällä päätetään puolueen johtopaikoista. Soinin odotetaan uusivan puheenjohtajan paikkansa vaivatta, vaikka hänelle onkin ilmaantunut haastaja puolueen riveistä.

Perussuomalaiset perui aiemmin tällä viikolla puoluekokouksen yhteyteen suunnitellun toritapahtuman.

Puolue perusteli tätä halulla varmistaa kokouksen sujuminen ilman ulkopuolisten ryhmien häirintää. Toritapahtuma oli tarkoitus järjestää tänään aamupäivällä ennen varsinaisen puoluekokouksen alkua.

"Immos-asiaa ei käsitellä"

Turun Logomossa järjestettävä puoluekokous on perussuomalaisten 20-vuotisjuhlakokous.

Kansanedustaja Olli Immonen ei osallistu kokoukseen. Puolueen edustajan Matti Putkosen mukaan Immonen on yhä lomalla.

Soini sanoi eilen, että Immosen toimintaa ei käsitellä puoluekokouksessa. Soinin mukaan asia ei kuulu tähän kokoukseen, vaan perussuomalaisten eduskuntaryhmälle.

Immonen on kesän aikana kehottanut Facebookissa taisteluun monikulttuurisuutta vastaan ja esiintynyt valokuvassa uusnatsien kanssa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho puolestaan kertoi STT:lle, että ryhmä käsittelee asiaa todennäköisesti syyskuun toisella viikolla.

Turussa on määrä järjestää iltapäivällä rasisminvastainen Meillä on unelma -mielenosoitus. Helsingissä ja muutamissa muissa kaupungeissa järjestettiin vastaavanlaisia mielenosoituksia jo viime viikolla.

Puheenjohtaja Timo Soini pitää linjapuhetta #pspuoluekokous #persut

Kuva, jonka Jari-Pekka Teurajarvi (@teurajarvi) julkaisi8. 08ta 2015 klo 2.59 PDT