Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pe­rä­me­ren­kaa­ri on nos­tet­ta­va asia­lis­tal­le pää­tök­sen­teos­sa – Poh­jois-Suo­mi ja Poh­jois-Ruot­si ovat tu­le­vi­na vuo­si­kym­me­ni­nä suurten mul­lis­tus­ten koh­tee­na

Perämeren pohjoisosa muodostaa Perämerenkaaren yhteistyöalueen, joka on Euroopan unionin pohjoisin teollisuuden, tutkimuksen ja tietotaidon keskittymä. Alueella on myös suuria yhteisiä haasteita, joita ovat harva asutus, väestönkehitys sekä riittämätön infrastruktuuri. Alue on luonnonvaroiltaan rikas.

Suurin haaste ilmastonmuutoksesta johtuen alueellamme on siirtyä hiilineutraaliin teräksen tuotantoon ja vetytalouteen, jotka ovat nostaneet Perämerenkaaren globaalin huomion kohteeksi sekä teollisen politiikan keskiöön. Terästeollisuuden rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on niin merkittävä, että molempien maiden hallitukset ovat lisänneet rooliaan SSAB:n hallinnossa.

Luulajan koelaitos pystyy tuottamaan hiilineutraalia rautasientä ja kaivosyhtiö LKAB suunnittelee koko tuotantonsa jalostamista rautasieneksi Kiirunan alueella. Tämä siirtää raudan tuotannon painopistettä SSAB:n tehtailta LKAB:n kaivoksille Pohjois-Ruotsiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.