Mainos

Paula Pih­la­ja­maan avulla on­nis­tui mut­ka­ton omis­ta­ja­vaih­dos – Pau­lii­na Pit­kä­nen osti lasten- ja äi­tiys­vaa­te­yri­tyk­sen Jasmin Oulun ja palasi vaa­te­alal­le

Jasmin Oulun omistajanvaihdoksessa apuna toimi Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Paula Pihlajamaa

Pauliina Pitkänen (vas.) osti Jasmin Oulu-vaateliikkeen viime vuonna. Omistajanvaihdossa neuvoi Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Paula Pihlajamaa.
Pauliina Pitkänen (vas.) osti Jasmin Oulu-vaateliikkeen viime vuonna. Omistajanvaihdossa neuvoi Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Paula Pihlajamaa.

Viime vuonna lasten- ja äitiysvaateliike Jasmin Oulun tuore yrittäjä Pauliina Pitkänen etsi yrityspörssistä myytäviä vaatealan yrityksiä ja huomasi Hilkka Eskelisen kauppakeskus Valkeassa luotsaaman vaateliikkeen olevan myytävänä.

”Neuvottelujen jälkeen teimme kaupat Eskelisen kanssa ja aloitin Jasmin Oulun yrittäjänä joulukuun alussa 2020”, Pauliina Pitkänen kertoo.

Entiseltä omistajalta saa neuvoja tarvittaessa. Kaupan kaksi työntekijää jäivät omistajanvaihdoksen jälkeen vaateliikkeeseen töihin.

”Hilkka soittaa monesti itse ja kyselee kaupan kuulumisia. Pitkäaikaisilta myyjillä on arvokasta tietotaitoa yrityksen toiminnasta, ja heiltäkin saan hyvin apuja mikäli tarvitsen.”

Jännittävä aloitus

Yrittämisen aloittamisen teki mielenkiintoiseksi pelottavalla tavalla joulukuussa Pohjois-Pohjanmaalla voimaan tulleet koronarajoitukset.

”Ensimmäisten päivien aikana joulukuussa menetin yöuniani. Pelkäsin vaikuttavatko rajoitukset ihmisten ostokäyttäytymiseen. Helpotuksekseni huomasin, että ihmiset ostavat joululahjoja.”

Jasmin Oulussa on turvallista asioida, siivoukseen on kiinnitetty erityishuomiota ja myyjillä on maskit käytössä.

”Desinfioimme päivittäin pinnat ja pyyhimme lattiat. Lisäksi Valkeassa on käsien desinfiointipisteitä.”

Mutkaton omistajanvaihdos

Jasmin Oulu täyttää tänä keväänä 30 vuotta. Yrityksen entinen omistaja Hilkka Eskelinen kertoo, että halusi lopettaa hetkellä, kun yrittäminen tuntui vielä hauskalta.

”Jasmin Oulun yrittäjänä koin onnistuneeni, ja minulle jäi yrittämisestä hyvä mieli”, Eskelinen painottaa.

Liiketoimintakaupassa häntä neuvoi Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Paula Pihlajamaa.

”Kehotamme yrittäjiä olemaan ajoissa liikenteessä, vaikka vaihdos tulisi ajankohtaiseksi vasta viiden tai jopa kymmenen vuoden päästä. Omistajanvaihdokseen voi valmistautua”, Pihlajamaa tietää.

Jasmin Oulun omistajanvaihdos sujui helposti.

”Hilkka Eskelisellä oli myytävänä valmis paketti. Erityisjärjestelyjä ei tarvinnut tehdä esimerkiksi kirjanpidon suhteen. Omistajavaihdoksen vaivattomuutta lisäsi se, että Pauliina Pitkänen oli tietoinen ostaja yrittäjätaustansa vuoksi.”

Korkeatasoisia ja kestäviä tuotteita

Pitkänen on aiemmin toiminut niin vaateliikkeen yrittäjänä, kuin myymäläpäällikkönä muiden alaisuudessa.

”Uudet tuotemerkit ovat vaatineet opettelua ja kokomerkintöjä olen päntännyt lasten- ja äitiysvaateliikkeen vaatteissa. Pohjatietoa minulla on kuitenkin paljon oman vaatekauppataustani vuoksi.”

Jasmin Oulun tuotevalikoimaan kuuluvat laatutuotteet, jotka saattavat periytyä perheessä lapselta toiselle. Tyytyväisiä vakioasiakkaita on paljon.

”On hienoa toimia yrittäjänä kaupassa, jolla on kymmenien vuosien historia takanaan. Asiakkaat ovat tulleet kertomaan, kuinka he ovat ostaneet Jasmin Oulusta vaatteet ensin omille lapsilleen, ja sitten lapsenlapsilleen. On ollut sykähdyttävää huomata, miten monilla ihmisillä on tunneside liikkeeseen”, Pitkänen iloitsee.

Uskolliset asiakkaat elävät myös mukana korona-ajassa ja ovat tyytyväisiä verkkomyyntiin.

”Eräs asiakas totesi, että on hienoa kuinka hyvin verkkokauppa toimii. Netissä voi käydä ostoksilla ja sillä tavalla tukea yritystä korona-aikana. Tällainen sitoutuminen on liikuttavaa ja olen siitä hyvin kiitollinen.”