Parempi Oulu: Elsa Sipilä tarjoaa apua arjen kes­kel­lä

Kaleva pyysi kesäkuussa oululaisia ilmiantamaan hyviä tekoja jotka tekevät Oulusta paremman paikan elää ja asua.

Intiössä asuva Elsa Sipilä tarjoaa apua arjen kiireisiin.
Intiössä asuva Elsa Sipilä tarjoaa apua arjen kiireisiin.
Intiössä asuva Elsa Sipilä tarjoaa apua arjen kiireisiin.
Kuva: Henri Turunen

Elsa Sipilä on Intiössä asusteleva, vara-isoäidiksi ja haltiakummiksin tituleerattu hyväntekijä. Kun oma tukiverkko ja läheiset asuvat kauempana, Elsa tarjoaa apua perheille niin lasten hoidossa, kuin jakamalla vanhankansan viisauksia kahvikupin äärellä.

– Minusta on ihana mennä ja nähdä miten nämä lapset, joita olen ihan pienestä nähnyt, kasvavat ja kehittyvät, Sipilä kertoo videohaastattelussa.

Kävimme tutustumassa kuka on tämä empaattinen rouva, joka rohkeasti soittaa ovikelloa arjen keskellä apuaan tarjoten, ja päästää  vanhemmat hetkeksi hengähtämään esimerkiksi elokuviin.

Kaleva pyysi kesäkuussa oululaisia ilmiantamaan hyviä tekoja jotka tekevät Oulusta paremman paikan elää ja asua. Saimme kymmeniä upeita ehdotuksia ja tarinoita.

Kiitos kaikista "ilmiannoista". Valitsimme tarinoista kuusi erilaista joita kävimme jututtamassa ja julkaisemme ne nyt loppukesän aikana Kaleva.fi:ssä 

Mukana on tuttuja toimijoita kuten Oulun Walkers ja Kiviniemen Meripelastus Ry mutta myös uudempia kaupunkikuvan piristäjiä kuten Oulun Katutaide ry ja vanhusten palvelutaloihin iloa tuovat Pohjan akat. Halusimme tavata myös muutamia hiljaisia hyväntekijöitä eli tavallisia kaupunkilaisia jotka tekevät hyviä tekoja lähimmäistensä hyväksi.

Toivomme, että videot inspiroivat ihmisiä ja innostavat muitakin tekemään omasta elinympäristöstään paremman paikan elää.