Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Parasta tek­niik­kaa jä­te­ve­si­liet­teen kä­sit­te­lyyn – Oulun kau­pun­gin tulisi lo­pet­taa jä­te­liet­teen pel­to­si­joi­tuk­set

Oulun Vesi -liikelaitoksen jätevedenpuhdistamosta syntyy huomattavat määrät jätevesilietettä. Liete on ympäristön kannalta ongelmallinen, koska se sisältää toisekseen huomattavasti ravinteita, toisaalta hyvin monia muita ainesosia mitä ihmiset laittavat tarkoituksella tai vahingossa viemäriin, ja koska lietteen vesipitoisuus on erittäin suuri, oletettavasti jopa 90 prosentin luokkaa.

Lietteen käyttö aiheuttaa pelloilla helposti suuriakin valumia vesistöihin ja ympäristön ihmisille hajuhaittoja. Lisäksi lietteen käyttöä ruuantuotannon lannoitteena rajoitetaan kasvityypistä riippuen.

Lietteelle on viranomaisten toimesta asetettu koko ajan rajoitteita entistä enemmän; esimerkiksi pellolle ajettaessa se tulee äestää samana päivänä maahan, ja jos sitä aumataan, niin sillä tulee olla vedenpitävä alusta reunuksilla varustettuna ja toisaalta vedenpitävä peite.

Talvella äestys ei tietenkään onnistu, joten tuollaiset sijoitustavat ovat siksikin ongelmallisia, kuten on käytännössä tullut esille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.