Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pa­pe­ris­ten pal­ve­lu­jen pitää säilyä, vaikka tehdään mil­lais­ta ”di­gi­loik­kaa”

Olen seurannut tätä digikiimaa valtion eri toimielimissä ja palveluissa. Suomessa on eläkeläisiä, vammaisia, sairaita, työttömiä ja vanhuksia ehkä 30 prosenttia kansasta.

Kaikilla näihin ryhmiin kuuluvilla on hyvin puutteelliset mahdollisuudet ostaa useanlaisia äly- ja digilaitteita, saati sitten oppia ja pystyä käyttämään näillä byrokraattien kapulakielellä laadittuja monimutkaisia ”palveluja”.

Kun ollaan unohtamassa ja hylkäämässä tavallisesti paperilla hoidetut asiat, jää iso osa kansasta täysin saavuttamatta. Nyt näyttää sille, että ollaan vaatimassa siirtymistä kaikkien palveluiden osalta verkkoon liitettyjen laitteiden avulla käsiteltäväksi. Tämä on todella syrjivä ja epätasa-arvoistava vaatimus. Näiltä osin iso osa kansasta jää näiden ”palvelujen” ulkopuolelle.

"Kun ollaan unohtamassa ja hylkäämässä tavallisesti paperilla hoidetut asiat, jää iso osa kansasta täysin saavuttamatta."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.