Mainos

Pan­de­mia on jat­ku­nut jo vuoden – kuinka yrit­tä­jä voi pärjätä koronan vä­sy­myk­sen kanssa ja miten hän voi se­lät­tää sen?

Taivallus vuoden päivät kestäneen koronakriisin kanssa näyttäytyy tänä päivänä työelämässä väsymyksenä niin koronan vuoksi muuttuneisiin arjen käytäntöihin (hygienia ja maskin käyttö), työn toteuttamisen muutoksiin (etätyö, -tapaamiset), muuttuneisiin toimintaympäristöihin ja markkinoihin.

Jaana Leino, työnohjaaja, perhe- ja paripsykoterapeutti. Muutosmatka
Jaana Leino, työnohjaaja, perhe- ja paripsykoterapeutti. Muutosmatka

Taivallus vuoden päivät kestäneen koronakriisin kanssa näyttäytyy tänä päivänä työelämässä väsymyksenä niin koronan vuoksi muuttuneisiin arjen käytäntöihin (hygienia ja maskin käyttö), työn toteuttamisen muutoksiin (etätyö, -tapaamiset), muuttuneisiin toimintaympäristöihin ja markkinoihin. Väsymys voi ilmetä muun muassa koronan terveydellisten riskien vähättelynä, työmotivaation laskuna, innottomuutena, maskien ja käsien pesun unohteluna.

Tässä vaiheessa ota aikaa itsellesi, tunnista turhautumisesi, hankalat tunteesi ja nimeä niitä. On okei elää ja olla niiden kanssa. Jos ei ole, jaa ajatuksiasi ja tunteitasi toisten ihmisten kanssa. Vaikuta niihin asioihin, joihin koet voivasi vaikuttaa tällä hetkellä. Tee sellaisia asioita, jotka voivat viedä sinua tai yritystäsi eteenpäin sekä luoda tulevaisuutta. Muun muassa PPY:n kautta voit saada tukea omaa psyykkistä jaksamistasi varten alan yrittäjältä. Pidä edelleen lempeästi huolta tärkeimmästä menestystekijästäsi, itsestäsi.