Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pa­luu­suun­ni­tel­mia

Sijainti: 49°10,92 P 00°-21,-17 W, Tuuli: NW 3m/s, 25° C, Sadetta.Ensimmäinen sadepäivä Caenissa ollessamme.

Vaikka Caen menikin lähes maan tasalle rajuissa taisteluissa, jotakin sentään säilyi. Vanhan kaupungin kadut olivat hiljaiset samalla kun keskustassa juhlittiin.
Vaikka Caen menikin lähes maan tasalle rajuissa taisteluissa, jotakin sentään säilyi. Vanhan kaupungin kadut olivat hiljaiset samalla kun keskustassa juhlittiin.
Kuva: Markus Aalto

Sijainti: 49°10,92 P 00°-21,-17 W, Tuuli: NW 3m/s, 25° C, Sadetta.

Ensimmäinen sadepäivä Caenissa ollessamme. Sunnuntaina kävimme merellä Juno-beachin paikkeilla uimassa 16 asteisessa vedessä ja kumivenettäkin testattiin. Vierailijoita on käynyt vieläkin, vaikka emme enää pidäkään "avoimia ovia". Varsinkin iltaisin laiturilla käyskentelee paljon kiinnostuneita ihmisiä. Yövahdin aamuja ovat piristäneet isot monni-kalat, jotka tulevat kuuden maissa syöskentelemään pinnan tuntumaan ja uivat suu auki. Vesa olisi halunnut pyydystää siitä Peetulle kunnon aterian, mutta ehkä Peetu olisi vain säikähtänyt mokomaakin monnia.

Kaikki on mennyt oikein mukavasti ja olemme kierrelleet tässä lämminhenkisessä Caenin kaupungissa juttelemassa paikallisten ihmisten kanssa. Muutama suomalainenkin on tavattu, ja erityisen mukava tuttavuus oli "paikallinen oululainen", Markus-niminen nuori herra, joka on asunut Caenissa kaksi vuotta ja opiskelee täällä yliopistossa. Hän on ollut suureksi avuksi monien käytännön asioiden hoitamisessa, joten lämpimät kiitokset hänelle kaikesta!

Olemme tehneet päätöksen muuttaa alkuperäistä matkasuunnitelmaa: Normandian maihinnousun muistojuhlat ovat päättyneet, joten emme katsoneet mielekkääksi maata täällä laiturissa vielä paria viikkoa odottamassa suunniteltua Cherbourgin käyntiä 26.6. Teimmekin siis eilen päätöksen lähteä paluumatkalle perjantaina 11.6. Ajamme täältä Kielin kautta Itämerelle ja sitten jotakin reittiä kotiin. Kielissä pysähdytään bunkraamaan, mutta muita pysähdyspaikkoja ei olla vielä päätetty.

Päivittelen tätä matkapäiväkirjaa edelleen aina kun jotain kerrottavaa on ja kun yhteydet pelaa. Yhteyksien kanssa on ollut vähän ongelmia: välillä sitä ei saa syntymään, välillä se katkeilee kesken kuvien lähettämisen, ja silloin joutuu aloittamaan kaiken uudelleen. Se maksaa yllättävän paljon rahaa ja turhauttaa.

Olemme tulostaneet vieraskirjaan tulleet terveiset messiin koko miehistön luettavaksi, ja niitä onkin luettu ahkerasti. Lämpimät kiitokset teille kaikille meiltä kaikilta!


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... voikaa hyvin!