Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Jääkiekko: Kärpät otti viimein en­sim­mäi­sen kolmen pisteen voit­ton­sa

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pal­las-Yl­läs ja UK-puis­to Suomen suo­si­tuim­mat kan­sal­lis­puis­tot – Rokuan kan­sal­lis­puis­tos­sa yhä vil­kas­ta

Metsähallituksen mukaan kansallispuistojen kävijämäärät laskivat hieman pandemia-ajasta mutta ovat edelleen tavallista korkeammat.

Pallas-Ylläksen kansallispuisto on maan suosituin.
Pallas-Ylläksen kansallispuisto on maan suosituin.
Kuva: Jussi Pohjavirta

Kansallispuistojen suosio ei jäänyt korona-ajan ilmiöksi, kertoo Metsähallitus tiedotteessa. Tältä vaikuttaa ainakin tuoreimpien kansallispuistojen käyntimäärien perusteella.

Yhteensä kansallispuistoissa vierailtiin 2,2 miljoonaa kertaa tammi- ja heinäkuun välisenä aikana. Kasvua pandemiaa edeltäneeseen aikaan eli vuoteen 2019 on 11 prosenttia. Viime vuodesta käyntimäärät laskivat 12 prosenttia.

Suomen suosituimmat kansallispuistot tammi-heinäkuussa olivat Pallas–Yllästunturi, Urho Kekkosen kansallispuisto, Nuuksio, Koli ja Pyhä–Luosto.

Rokualla riittää yhä retkeilijöitä

Rokuan kansallispuistoon tehtiin tammi-heinäkuussa noin 35 000 käyntiä, mikä on suunnilleen saman verran kuin viime vuonna vastaavana aikana. Luku on selvästi korkeampi kuin vuoden 2019 alkupuoliskolla, jolloin Rokuan kansallispuiston, luonnonsuojelualueen ja virkistysmetsän käyntimäärä oli yhteensä reilu 30 000. Rokuan luonnonsuojelualue ja virkistysmetsä yhdistettiin viime vuonna kansallispuistoon.

Lapin puolella sijaitsevan Perämeren kansallispuiston reilu 5 000 käyntiä on suunnilleen samalla tasolla kuin vuonna 2019. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna käynnit vähenivät kymmenen prosenttia.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.