Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Pal­jon­ko hal­li­tuk­sen jät­ti­mäi­nen krii­si­pa­ket­ti yh­tiöil­le auttaa alen­ta­maan sähkön hintaa? Ener­gia­pro­fes­so­ril­ta suorat vas­tauk­set: "Tar­vit­tai­siin konk­reet­ti­sia toimia enemmän ja no­peas­ti"

Seuraava puoli vuotta on kriittinen Fortumille ja muille energiayhtiöille. Aalto-yliopiston professori Peter Lund sanoo toivovansa, että kymmenen miljardia yhtiöille riittää. Tukipaketissa on kyse yhtiöiden toiminnan mahdollistamisesta eikä sähkön hinnan painamisesta alas.

Hallitus kertoi sunnuntaina hätärahoituksesta energiayhtiöille. Sen puitteissa valtio voi myöntää kymmenen miljardin euron edestä lainoja ja takauksia Suomessa sähköntuotantoa harjoittaville yhtiöille.

Summa on huikea ainakin, kun sitä vertaa Suomen valtion ensi vuoden talousarvion loppusummaan 80 miljardia euroa.

Kriisipaketin taustalla on Venäjän perjantainen ilmoitus pitää Nord Stream 1 -kaasuputki suljettuna. Tämän seurauksena energiamarkkinoiden kriisi paheni entisestään, ja hintojen pelätään nousevan vielä nykyistäkin korkeammiksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.