Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Paljon priimaa mutta myös huolta tu­le­vas­ta – SK Poh­jan­täh­ti on kas­va­nut rei­lus­sa nel­jän­nes­vuo­si­sa­das­sa "täyden pal­ve­lun" suun­nis­tus­seu­rak­si

Naisten edustusjoukkue näyttää suorituksillaan suuntaa muille. Kun nykyiset vastuunkantajat lopettavat, ei tilalle ole heti nousemassa vastaavan tason kykyjä.

Kirsi Nurmi on yksi SK Pohjantähden naisten joukkueen kantavista voimista. Vaasalaislähtöinen Nurmi tuo seuraan huippuosaamista Oulun alueen ulkopuolelta.
Kirsi Nurmi on yksi SK Pohjantähden naisten joukkueen kantavista voimista. Vaasalaislähtöinen Nurmi tuo seuraan huippuosaamista Oulun alueen ulkopuolelta.
Kuva: Timo Mikkola/SSL

Paljon jo nähnyt, kokenut ja myös menestynyt. Tuleva kolmekymppinen, joka pohtii, mihin suuntaan haluaisi tarinaansa seuraavaksi kuljettaa.

Näin voi kuvailla vuonna 1997 perustettua SK Pohjantähteä. Suunnistusseura on vuosien varrella vakiinnuttanut paikkansa paitsi vakavasti otettavana huippu-urheilutoimijana myös yhteisönä, joka liikuttaa Oulun alueella lapsia, nuoria sekä kuntorastien innokkaita etsijöitä.

– Toiminta on suhteellisen vakaata: naiset menestyvät parhaiten, lasten ja nuorten toiminta on vilkasta ja harrastajillekin on vaihtoehtoja ympäri vuoden, Pohjantähden puheenjohtaja Olli Liinamaa summaa nykytilanteen.

Vaikka seuran vihreävalkoisen verryttelyasun värit ovat kaupunkikuvassa suhteellisen tuttu näky, harva muistaa lähtötilanteen, josta Pohjantähti ponnisti vuosituhannen vaihteessa eteenpäin.

Alun perin Pohjantähdestä piti tulla miesten huippusuunnistuksen pohjoissuomalainen suunnannäyttäjä.

– Kun seuroilla oli yksi tai korkeintaan kaksi tasokasta miessuunnistajaa, ne eivät pystyneet kokoamaan kunnon viestijoukkueita.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.