Kaleva selvitti: Täl­lai­nen on Oulun tee­kult­tuu­ri – ­mu­kaan mahtuu muu­ta­kin kuin pus­si­tee­tä

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­nen Jaakko Tai­val­oja tietää, miten tiu­kas­sa huu­me­nuo­ren leima on – siksi hän auttaa nyt muita

Kolumni: So­ti­laal­li­nen tur­val­li­suus ei voi olla tabu jour­na­lis­mis­sa

Tilaajille

Päivi Räsänen sai va­pau­tuk­sen syyt­teis­tä oi­keu­den­käyn­nis­sä, jossa sot­keu­tui­vat oi­keus­tul­kin­ta ja teo­lo­gia – Kä­sit­te­ly saattaa edetä ho­vioi­keu­teen

Käräjäoikeus katsoi, että kansanedustaja Päivi Räsäsen esiintymiset eivät olleet vihapuhetta homoseksuaaleja vastaan – vaikka osin ne olivatkin loukkaavia. Uuden testamentin asiantuntijan Niko Huttusen mielestä oikeuskäsittelyssä menivät sekaisin maallinen laki ja teologiset pohdinnat. Hänen mukaansa kukaan ei lue Raamattua tulkitsematta sitä, ei edes Räsänen.

Helsingin käräjäoikeus antoi keskiviikkona ratkaisunsa Suomen mitassa ainutlaatuisessa oikeudenkäynnissä. Oikeus hylkäsi kaikki kansanedustajaa ja entistä sisäministeriä Päivi Räsästä (kd.) vastaan nostetut syytteet.

Syytteet koskivat Räsäsen lausumia homoseksuaaleista. Syyttäjä oli vaatinut Räsäselle vähintään 120 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oikeus arvioi kuitenkin, että Räsäsen lausumat ja kirjoitukset ovat osin olleet homoseksuaaleja loukkaavia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.