vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Päivi Mäkelä kuvaa ou­lu­lais­ten ka­tu­tyy­liä – "Ih­mi­ses­tä yleensä näkee, jos hän pa­nos­taa pu­keu­tu­mi­seen­sa"

Inspiroivia tyylejä etsiskelevä PÄivi Mäkelä kuvaa oululaisten asukokonaisuuksia ja julkaisee niitä Ouluuks-nimisellä katutyylisivustollaan.

Tyylistä ja pukeutumisesta kiinnostunut Päivi Mäkelä bongailee ja kuvaa kiinnostavasti pukeutuneita oululaisia.
Tyylistä ja pukeutumisesta kiinnostunut Päivi Mäkelä bongailee ja kuvaa kiinnostavasti pukeutuneita oululaisia.
Kuva: Maija Pylväs

Jos oululainen Päivi Mäkelä, 30, pysäyttää sinut kadulla, olet todennäköisesti tehnyt häneen vaikutuksen. Inspiroivia tyylejä etsiskelevä Mäkelä kuvaa oululaisten asukokonaisuuksia ja julkaisee niitä Ouluuks-nimisellä katutyylisivustollaan.

– Idea oli kytenyt mielessä pitkään, ja kun kesällä 2016 jäin äitiyslomalle, aloin taas pyöritellä ajatusta katutyylisivustosta. Aluksi julkaisin kuvia Instagramissa ja Facebookissa ja myöhemmin tein myös omat nettisivut, Mäkelä kertoo.

Harrastuksensa pariin eli tyylejä metsästämään Mäkelä lähtee aina kun työkiireiltä ja lapsenhoidolta ehtii. Kohteeksi valikoituvat yksinkertaisesti he, joiden tyyli pistää jollakin tavalla silmään.

– Kyllä ihmisestä yleensä näkee, jos hän panostaa pukeutumiseensa. En myöskään halua kuvata vain sellaisia, jotka ovat minun tyylisiä, vaan kaikenlaiset tyylit kiehtovat.

Yleensä ihmiset suostuvat mielellään kuvattavaksi. Kuvauksen lomassa syntyy usein mielenkiintoisia keskusteluja pukeutumiseen liittyen.

– Kohteliaisuudella on tietysti hyvä lähestyä. Aluksi kerron ihmiselle, että näytät todella hyvältä, ja siitä juttu sitten lähtee. Jotenkin näen sen, jos ihminen on kiinnostunut pukeutumisesta, ja yleensä silloin hän on myös suostuvainen kuvattavaksi. Harvemmin kukaan kieltäytyy.

www.ouluuks.fi

www.instagram.com/ouluuks

www.facebook.com/ouluuks

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.