Päivän lef­fa­poi­min­nat: Katson maa­lais­mai­se­maa ja kau­his­tun – bel­gia­lais­elo­ku­va pu­dot­taa ro­mant­ti­sis­ta pou­ta­pil­vi­lin­nois­ta

Hormonit jylläävät niin karjassa kuin kasvattajassakin, kun alan mies Jacky riehuu ja tekee mafiamaista diiliä.


Anabolisia steroideja käyttävä, aggressiivinen karjankasvattaja Jacky (Matthias Schoenaerts) tekee kyseenalaisen diilin lihakauppiaan kanssa.
Anabolisia steroideja käyttävä, aggressiivinen karjankasvattaja Jacky (Matthias Schoenaerts) tekee kyseenalaisen diilin lihakauppiaan kanssa.
Kuva: Nicolas Karakatsanis

Elokuvat

Härkäpää

★★★ Juhannuksena taitaa yhä olla kysyntää nostalgialle, jossa haitari soi ja piikatyttö huutaa, että Mansikki, ohoi. Michaël R. Roskamin esikoiselokuva pudottaa katsojan alas niistä poutapilvilinnoista niin, että multa vain pöllähtää. Hormonit jylläävät niin karjassa kuin kasvattajassakin, kun alan mies Jacky riehuu ja tekee mafiamaista diiliä. Voimaroolien spesialisti Matthias Schoenaerts puskee päälle tälläkin kertaa. (Belgia 2011)

Yle Teema & Fem klo 21.50

Päin seinää

★★★★  Eipä elämä varsinaisesti hymyile urbaanissa peruslähiössäkään. Armi Toivanen tekee suvereenin roolin vantaalaisena yksinhuoltaja Essinä, joka repeilee ja romahtelee työn sekä yksityiselämän paineissa. Jälkimmäisiin kuuluu Mimosa Willamon esittämä teinitytär. Takun asenne lähimmäisiin nimittäin on lempinimen mukaista. Ei ole helppoa elämä, mutta ohjaaja Antti Heikki Pesonen muistaa, että aurinko lämmittää myös betonia. (Suomi 2015)

TV2 klo 21.00

Ocean’s Eleven – korkeat panokset

★★★ Steven Soderberghin ohjaama rikoskomedia on kieltämättä pinnallinen kuin vesikirppu. Ihan eri malliin se kumminkin rullaa kuin vuoden 1960 takakenoinen Ocean’s 11, jossa Frank Sinatra, Dean Martin ja kaverit viettivät julkista kankkuspäivää. Uusintaversiossa George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon ja muut tutut puuhaavat mittavaa kasinokeikkaa Las Vegasin suunnalla. Julia Roberts saa ukkojen kuorossa turhan vähän suunvuoroa. (USA 2001)

Nelonen klo 21.00