Paikoin jää­ty­neet tien­pin­nat vai­keut­ti­vat aamun lii­ken­net­tä Poh­jois-Poh­jan­maal­la, suo­la-au­to­ja hä­ly­tet­tiin liik­keel­le

Tieliikennekeskuksen arvion mukaan huonoon ajokeliin oli syytä varautua vähintään aamuyhdeksään asti. Lisäksi työmatkaliikennettä hidastavat jatkossakin Oulujoen ylittävien Pohjantien siltojen uusimistyöt.

Muun muassa Oulun seutua torstai-iltana piiskanneet vetiset raekuurot ovat jättäneet tienpinnat monin paikoin kosteiksi, ja yön pakkanen on jäädyttänyt ajoratojen pintaan mustaa jäätä. Arkistokuva.
Muun muassa Oulun seutua torstai-iltana piiskanneet vetiset raekuurot ovat jättäneet tienpinnat monin paikoin kosteiksi, ja yön pakkanen on jäädyttänyt ajoratojen pintaan mustaa jäätä. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Jäätyneet tienpinnat tekivät perjantaina yöllä ja aamulla kesärenkailla ajamisesta monin paikoin vaarallista jäätyneiden tienpintojen vuoksi koko Pohjois-Pohjanmaalla.

Tieliikennekeskus antoi varhain aamusta varoituksen huonosta ajokelistä.

Muun muassa Oulun seutua torstai-iltana piiskanneet vetiset rae- ja räntäkuurot jättivät tienpinnat monin paikoin kosteiksi, ja yön pakkanen jäädytti ajoratojen pintaan mustaa jäätä.

Kello yhdeksään mennessä aamulla tiedossa oli ainakin yksi liukkauden aiheuttama kolari, kun henkilöauto luisteli kaiteeseen Pohjantiellä Tupoksen kohdalla.

Liikennepäivystäjä Olli Puolimatka kertoi aamulla, että liukkaudentorjuntakalustoa eli suola-autoja on lähetetty liikkeelle. 

Hänen mukaansa ilmoituksia jäisistä tienpinnoista tuli ainakin Pohjantieltä ja tieltä 22 eli Kainuuntieltä.

Tieliikennekeskuksen arvion mukaan huonoon ajokeliin oli syytä varautua vähintään aamuyhdeksään asti.

Päivällä lämpötilojen ennustetaan nousevan noin 7–8 asteeseen.

Oulun alueen työmatkaliikennettä hidastavat myös Oulujoen ylittävien Pohjantien siltojen uusimistyöt. Kaikki moottoritien liikenne ohjataan nyt alajuoksun puoleiselle sillalle, ja nopeusrajoitus on laskettu 50 kilometriin tunnissa.

Tämän vuoksi liikenteen odotetaan ruuhkaantuvan vilkkaimpina aikoina.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta