Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Päihde- ja mie­len­ter­veys­on­gel­mis­ta kär­si­vää nuorta on au­tet­ta­va ko­ko­nais­val­tai­ses­ti

Nuorten huumekuolemat ovat olleet Suomessa otsikoissa ja reagointia asian korjaamiseksi vaaditaan kaikilta auttamistyön kentällä. Pitkään päihdetyötä tehneenä ja kehittäneenä työntekijänä uskon, että tilanteeseen on löydettävissä ratkaisuja yhteistoimijuudella, aidosti asiakaslähtöisellä työskentelyllä ja resurssien kohdentamisella.

Myös poliittista päätöksentekoa on syytä tarkastella kriittisin silmin.

Tutkimustieto kertoo, että Suomessa nuorten huumekuolemien taustalla on hoitamattomia mielenterveysongelmia, päihteiden sekakäyttöä, asunnottomuutta ja hoidon viivästymistä. Nuoret aloittavat suonensisäisen käytön varhaisella iällä ja sekakäyttö lisää merkittävästi yliannostuksen riskiä.

Koska Suomessa huumausaineiden käyttö on kriminalisoitu, kynnys on korkea hoitoon hakeutumiseen ja myös avun hälyttämiseen yliannostustilanteessa.

Avun hakemista edeltää usein pitkä pohdinta, pystynkö, onnistunko, saanko apua? Kohtaaminen auttamisjärjestelmässä on aina ainutkertainen ja jättää jäljen ihmiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.