Karavaanarielämä: Asun­to­vau­nu on ou­lu­lais­pa­ris­kun­nan toinen koti

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Tilaajille

Pää­siäi­se­nä iloi­taan he­rää­väs­tä ke­vääs­tä – Perhe ja lä­hei­set ko­koon­tu­vat naut­ti­maan juh­la­kau­den her­kuis­ta yh­tei­sen pöydän ääreen

Paras pääsiäismenu valmistuu helposti ja maistuu herkulliselta. Munakasrullaan kiepautetaan täytteeksi katkarapuja ja karitsanjauhelihasta tehdään juhlavat pyörykät. Samettinen jälkiruoka hyytyy sitrusmehun voimalla.

Helppotekoinen, ilman liivatteita hyytyvä jälkiruoka-posset maistuu silkinpehmeältä.
Helppotekoinen, ilman liivatteita hyytyvä jälkiruoka-posset maistuu silkinpehmeältä.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Pääsiäinen on kristikunnan suurin ja vanhin juhla. Pääsiäisviikko alkaa palmusunnuntaista ja huipentuu pääsiäisaamuun. Katolisen ja ortodoksisen perinteen mukaan pääsiäistä edeltää paasto. Sen päättymistä juhlistetaan nauttimalla runsaasti tuhteja ruokia.

Pääruokien ykkösraaka-aine on lammas ja perinteisin sen luullinen paisti eli viulu. Nykyään pääsiäispöytään on tarjolla myös lampaan ja karitsan luuttomia paisteja, paahtopaisteja ja fileitä. Myös edullisemmista ruhonosista, kuten potkista, etuselästä ja lavasta sekä jauhelihasta voi valmistaa herkullisia juhlaruokia.