Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Pää­mi­nis­te­ri Marin: Pyydän an­teek­si omaa käy­tös­tä­ni ja toi­min­taa­ni

Helsinki
Hallituksen neuvottelut Säätytalossa 27.1. Kuvassa pääministeri Sanna Marin.
Kuva: Arttu Laitala

Pääministeri Sanna Marin (sd.) pyytää anteeksi käytöstään ja toimintaansa viime viikonloppuna.

Marin sai lauantaina illalla tiedon ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) positiivisesta koronatuloksesta, mutta jatkoi tiedosta huolimatta ravintolailtaansa Helsingissä.

Marinin mukaan hänen olisi lauantai-iltana pitänyt käyttää parempaa harkintaa.

– Itse olen toiminut sen ohjeistuksen pohjalta, jonka sain suullisesti lauantaina enkä tuossa tilanteessa osannut sitä kyseenalaistaa, koska se vastasi THL:n yleistä ohjeistusta altistuneille, jotka ovat saaneet kaksi rokoteannosta. Minun olisi itse pitänyt ymmärtää tuossa tilanteessa vielä tarkistaa tuo ohjeistus toiseen kertaan ja toimia toisella tavalla. Tämän olen todennut ja siitä olen hyvin pahoillani, Marin sanoi toimittajille eduskuntatalon ulkopuolella järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Marinin mukaan hänen olisi pitänyt olla varmuuden vuoksi olla menemättä ravintolaan.

– Pyydän ilman muuta anteeksi omaa käytöstäni ja toimintaani. En ole toiminut tässä parhaalla mahdollisella tavalla ja sitä pyydän anteeksi, Marin sanoi.

Tiedonkulussa ongelmia

Marinin mukaan nyt tapahtuneen tapahtumasarjan opetus on se, että valtioneuvoston tiedonkulussa on ollut ongelmia.

– Nyt pitää varmistua siitä, ettei vastaisuudessa enää tapahdu näin, Marin sanoi.

Marinin mukaan valtioneuvostossa kansliassa on tänään määrä käydä läpi koronaan liittyviä ohjeistuksia. Tässä yhteydessä käydään läpi myös sitä, että valtioneuvoston ja eduskunnan käytännöt olisivat yhteneväiset.

Marinin mukaan valtioneuvoston kanslian marraskuun lopulla päivittämä koronaohje oli toimitettu hänen sihteereilleen, mutta ei hänelle henkilökohtaisesti. Ohjeen mukaan ministerien tulisi välttää kontakteja korona-altistumisen jälkeen. Marin sanoi kantavansa itse vastuun, että hänellä ei ole ollut asiasta tietoa.