Käräjäoikeus: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lo­jen sy­tyt­tä­jäk­si epäilty mies van­git­tiin Oulussa

Energiantuotanto: Ener­gia­jä­tit suun­nit­te­le­vat pump­pu­voi­ma­loi­ta tois­ten­sa naa­pu­riin Ke­mi­jär­vel­lä

Luitko jo tämän: Kah­dek­san kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ha­ke­vat­ko he Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Tär­kein­tä on, että te­hok­kai­ta työl­li­syys­toi­mia tulee – pää­tök­sen tarkka ajan­koh­ta ei ole olen­nai­sin kysymys

On jokseenkin yhdentekevää, päättääkö hallitus uusista työllisyystoimista syyskuun budjettiriihessä vai hiukan myöhemmin. Pääasia on, että niitä tulee. Toimista tarvitaan yhteisymmärrys. Myös ay-liikkeen pitää kantaa vastuuta tulevaisuudesta.


Sanna Marinin hallitus on ohjelmassaan sitoutunut 75 prosentin työllisyysasteen tavoittelemiseen, tosin lisämaininnalla "normaalin kansainvälisen ja siitä heijastuvan kotimaisen talouskehityksen oloissa".

Koronapandemia murentanee mahdollisuudet tavoitteen toteutumiseen, mutta tehokkaiden työllisyystoimien tarvetta talouttakin runnova kriisi vain korostaa.

Hallitusohjelman kirjauksen perusteella tulevaan budjettiriiheen mennessä pitäisi myös päättää toimista, joilla työllisyys vahvistuu 30 000 työpaikan verran.

Tämän maininnan ympärille on kehkeytynyt hallituksen sisälle vääntö, joka välillä näyttää enemmän politikoinnilta kuin työllisyyspolitiikalta.

Hallituksen alkuperäinen tavoite on ollut työllisyysasteen nosto 75 prosenttiin.
Hallituksen alkuperäinen tavoite on ollut työllisyysasteen nosto 75 prosenttiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.