Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Haloo, poh­joi­set kan­sa­ne­dus­ta­jat, yh­teis­työ oman alueen par­haak­si on teh­tä­vän­ne ydintä

Oulun vaalipiirin kansanedustajien yhteistyö ei tällä hetkellä vaikuta kehuttavalta. Kansanedustajuus ei ole henkilökohtainen yhden asian projekti vaan tehtävä, johon kuuluu raaka työ – myös yhteistyö – oman alueen hyväksi.

Pohjoissuomalaisten asiaa ajavat omilla suunnillaan monet vaikuttajatahot, mutta olennaisinta on aina se, miten pohjoisen ääni kuuluu poliittisessa päätöksenteossa: eduskunnassa ja vallassa olevan hallituksen päätöksissä.

Keskeisinä alueen linkkeinä, vaikuttajina ja päättäjinä toimivat kansanedustajat. Alueen edun ajaminen ei ole kansanedustajan työn ainoa sisältö mutta aivan sen ydintä. Vahva paneutuminen juuri tähän lienee myös keskivertoäänestäjän toiveiden mukaista.

Tämän tehtävän hoidossa tarvitaan yhteistyökykyä yli puoluerajojen sekä valmiutta kuulla äänestäjien lisäksi alueen muita edunvalvojia: esimerkiksi maakuntien liittoja, talouselämän järjestöjä, koulutus- ja tutkimusmaailmaa. Jos nämä yhteydet klikkaavat, on vaikea uskoa, että maakunnan asian ajaminen sujuu mallikkaasti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.