Jääkiekko: Kuun­te­le Kär­pät–­Sai­Pa lii­ga­ot­te­lu tästä

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

OYY: Lu­ku­kau­si­mak­su ro­mut­taa yli­opis­ton kan­sain­vä­li­syy­den

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan mukaan lukukausimaksut eivät ole oikea keino edistää kansainvälisyyttä.

-
Kuva: Eljas Sallmén

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) mukaan Oulu tarvitsee kansainvälistä osaamista menestyäkseen. Ylioppilaskunta ei pidä lukukausimaksuja oikeana keinona edistää kansainvälisyyttä.

Vuonna 2010 alkoi kokeilu, jossa suomalaiset korkeakoulut ovat voineet velottaa lukukausimaksuja EU:n ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta.

Kokeilun yhteydessä toimii apurahajärjestelmä, jonka seurauksena vain vähäinen joukko opiskelijoita maksaa opintonsa itse. Heistä yksikään ei opiskele Oulun yliopistossa.

OYY:n mukaan kokeilu on tuonut korkeakouluille lisää kustannuksia ja hallinnollista työtä. Lisäksi Oulun yliopistoon hakeneiden ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä on laskenut.

OYY:n hallituksen puheenjohtaja Eero Manninen sanoo tiedotteessaan, että ulkomaalaiset opiskelijat edistävät myös kotimaisten opiskelijoiden monikulttuurisuutta.

Jos joka neljäs ulkomainen tutkinto-opiskelija jää valmistuttuaan Suomeen töihin, he maksavat oman tutkintonsa 2-3 vuodessa ja veroina myös pois lähtevien tutkinnot.