OYSin tun­nus­omai­nen ajo­ramp­pi sul­je­taan ja pu­re­taan vai­heit­tain huh­ti­kuun alusta alkaen – sai­raa­laan tuloon va­rat­ta­va tuol­loin ta­val­lis­ta enemmän aikaa

Ajorampilla sijainneet sisäänkäynnit OYSiin poistuvat käytöstä, ja sairaalaan tullaan jatkossa aina ensimmäisen kerroksen sisäänkäyntien kautta. Uudistuksen yhteydessä myös sairaalan sisäänkäyntien nimet muuttuvat.

OYSin tunnusomainen ajoramppi suljetaan ja puretaan huhtikuun alusta alkaen. Sairaalaan tullaan sen jälkeen aina ensimmäisen kerroksen sisäänkäyntien kautta.
OYSin tunnusomainen ajoramppi suljetaan ja puretaan huhtikuun alusta alkaen. Sairaalaan tullaan sen jälkeen aina ensimmäisen kerroksen sisäänkäyntien kautta.
Kuva: PPSHP/OYS

Kulku Oulun yliopistolliseen sairaalaan (OYS) muuttuu olennaisesti huhtikuun ensimmäisestä päivästä alkaen. 

Tuolloin sairaalan ajoramppi suljetaan liikenteeltä ja puretaan sen jälkeen vaiheittain pois.

Ajorampilla sijainneet sisäänkäynnit OYSiin poistuvat käytöstä. Sairaalaan tullaan jatkossa aina ensimmäisen kerroksen sisäänkäyntien kautta.

Samalla liikenne lastenklinikan edustalla kulkevalla tiellä muuttuu kaksisuuntaiseksi.  Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti muutoksista keskiviikkona.

Myös rampilla sijaitsevat bussipysäkit poistuvat käytöstä, ja linja-autoliikenne siirtyy rampilta maan tasalle lastenklinikan edustalla kulkevalle tielle.

Ajorampin purku tehdään huhti-heinäkuun aikana.

Lisäksi piha-alueella tehdään muutostöitä, jotka vaikuttavat alueella liikkumiseen aina lokakuulle saakka.

Sairaanhoitopiiri kehottaa rakennustöiden ja poikkeusjärjestelyjen vuoksi varaamaan tavallista enemmän aikaa sairaalaan saapumiseen.

Sisäänkäyntien nimet muuttuvat, kirjain ja väri opastavat jatkossa oikeaan paikkaan

Uudistuksen yhteydessä myös sairaalan sisäänkäyntien nimet muuttuvat.

Sairaanhoitopiirin mukaan OYSin sisäänkäynnit on jatkossa nimetty rakennusosien mukaan, ja potilaat ohjataan oikeaan paikkaan rakennusosan kirjainta ja väriä seuraamalla.