Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ovatko hoi­to­työn esi­hen­ki­löt jääneet hy­vin­voin­ti­alue­muu­tok­sen jal­koi­hin?

Uusi vuosi on tuonut mukanaan uudet hyvinvointialueet. Monella alueella muutoksen alkumetrit ovat sujuneet hyvin. Hoitotyön esihenkilöiden ja johtajien asema on kuitenkin herättänyt huolen.

Hoitotyön johtajien uudet tehtävät ja organisaation kokonaisuus ovat olleen muutoksen keskellä epäselviä ja suunnitelmat ovat muuttuneet nopeaan tahtiin. Esihenkilöiden on ollut lähes mahdotonta tukea alaisiaan, koska heillä ei ole ollut riittävää tietoa organisaation toiminnasta tai oman tehtävänsä jatkosta.

"Tehtävänkuvien muutoksia ei kannata tehdä hätiköiden."

Hoitotyön johto tuntuukin edelleen olevan ensimmäisten joukossa leikkauksia etsittäessä, vaikka juuri osaava johtaja pystyy luomaan vetovoimaisen työkulttuurin ja varmistamaan, että niukat resurssit ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Äkilliset muutokset ja epävarmuus käytännöistä kuormittavat jo ennestään haastavassa ympäristössä työskenteleviä hoitotyöntekijöitä ja heidän esihenkilöitään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.