Ou­lu­Zo­nel­le haetaan tar­jous­kil­pai­lul­la toi­mi­jaa – ny­kyi­nen yrit­tä­jä halukas jat­ka­maan

Oulun kaupunki hakee tarjouskilpailulla moottoriurheilukeskus OuluZoneen toimijaa 1. tammikuuta 2021 alkavalle ja vuoden 2023 lopussa päättyvälle sopimuskaudelle.

Moottoriurheilukeskus OuluZone sijaitsee 34 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Se avattiin vuonna 2013.
Moottoriurheilukeskus OuluZone sijaitsee 34 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Se avattiin vuonna 2013.
Kuva: Jarmo Kontiainen/arkisto

Oulun kaupunki hakee tarjouskilpailulla moottoriurheilukeskus OuluZoneen toimijaa 1. tammikuuta 2021 alkavalle ja vuoden 2023 lopussa päättyvälle sopimuskaudelle. Lisäksi on varattu mahdollisuus optiovuoteen.

OuluZone sijaitsee Arkalassa noin 30 minuutin ajomatkan päässä Oulun keskustasta. Elokuussa 2013 avatun moottoriurheilukeskuksen omistaa Oulun kaupunki ja sitä pyörittää Ni-Ro Oy. Sopimuskausi päättyy vuoden 2020 lopussa.

Keskuksesta löytyvät radat kartingiin, jokamiesluokkaan, rallicrossiin sekä motocrossiin. Ratoja on sekä asfaltti- että sorapäällysteisinä.

Tarjousten jättöaika päättyy 25. toukokuuta.

Onko toiminnan nykyinen pyörittäjä tehnyt sopimuksen mukaisen operointiselvityksen, Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys ja ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival?

– On.

Miksi operointiselvitys ei ole tarjouspyynnössä mukana?

– Tarjouspyynnöt on laadittu tarvittavan palvelun määrittämiseen. Operointiselvitys ei ole tarpeellinen tässä hankinnassa, vaan se on hyvänä taustaselvityksenä liikuntapalveluille.

Mikä on operointiselvityksen tarkoitus?

– Operointiselvityksen tarkoituksena on kartoittaa keskuksen nykytila ja mahdollisuuksia koskien ratojen kunnossapitoa, kehittämistä ja niiden tarjoamista käyttäjille, selvittää alueen palveluita ja puitteita eri toimijoille, kartoittaa operointivaihtoehtoja sekä mahdollisia alueen investointitarpeita.

Miten joku toinen voisi tehdä tarjouksen?

– Tarjouspyyntöasiakirjoissa on määritelty ehdot, jotka tarjoajan tulee täyttää.

Ehdoissa mainitaan muun muassa kolmen vuoden kokemus toiminnasta. Löytyykö sellaisia muita kuin nykyinen toimija?

– Liikuntapalvelut hakee kokenutta toimijaa, jolla kokemusta kansallisten ja kansainvälisten moottoriurheilutapahtumien puitteiden luomisesta ja yhteistyöstä tapahtumajärjestäjien sekä moottoriurheilukeskusten omistajien kanssa.

– Toimijan tulee ymmärtää, mitä moottoriurheilukeskuksen kehittäminen ja ylläpitäminen pitkäjänteisesti vaatii.

– Tarjouspyyntöehtoja on olleet mukana laatimassa liikuntapalveluiden lisäksi myös kaupungin hankinta-ammattilaiset, eikä kyseessä olevaa ehtoa ole pidetty kohtuuttomana.

Aiotko jättää tarjouksen, OuluZonen operoinnista vastaavan Ni-Ro Oy:n Jarmo Pekkala?

– Olen tekemässä tarjousta Oulun kaupungille. Olen nyt tehnyt tätä työtä seitsemän vuotta.