Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus: Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

Oulussa vie­tet­tiin tänään Liisa Jaa­kon­saa­ren mi­nis­te­rin ar­vo­ni­mi­juh­laa

Sosialidemokraatti Liisa Jaakonsaaren ministerin arvonimen juhlinta on viivästynyt koronapandemian vuoksi.

Liisa Jaakonsaari (SDP) on pitkän uran tehnyt oululainen poliitikko, jolle Tasavallan presidentti myönsi ministerin arvonimen vuonna 2020.
Liisa Jaakonsaari (SDP) on pitkän uran tehnyt oululainen poliitikko, jolle Tasavallan presidentti myönsi ministerin arvonimen vuonna 2020.

Pitkän linjan demaripoliitikon Liisa Jaakonsaaren ministerin arvonimeä juhlittiin tänään Oulussa. Jaakonsaari sai tasavallan presidentin myöntämän arvonimen 11. joulukuuta vuonna 2020.

Sosialidemokraattisten Naisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen kertoi Kalevalle, että arvonimijuhlan järjestyminen on viivästynyt koronapandemian vuoksi.

Jaakonsaari toimi kansanedustajana yhtäjaksoisesti yli kolme vuosikymmentä ja hän oli ensimmäinen työministerinä toiminut nainen. Hän toimi myös Euroopan parlamentissa kymmenen vuotta.

Jaakonsaari on myös ollut näkyvä vaikuttaja Suomen sosiaalidemokraattisessa puolueessa. Hän on toiminut muun muassa varapuheenjohtajana, eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana sekä Sosialidemokraattisten Naisten puheenjohtajana.

Nykyisin 76-vuotias Jaakonsaari kuuluu Oulun yliopiston hallitukseen. Lisäksi hän toimii Atlanttiseuran puheenjohtajana sekä Suomen pakolaisavun puheenjohtajana.

– Liisa on merkittävä suomalainen poliittinen vaikuttaja ja päättäjä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Poliittisen uransa aikana hän ei ole unohtanut juuriaan, vaan on muistanut ja tuonut esiin Oulun ja koko Pohjoisen Suomen, totesi Tuppurainen juhlatilaisuudessa.

– Liisa on minulle kuten myös monille muille esikuva ja roolimalli. Haluan esittää lämpimät kiitokset emerita puheenjohtajallemme, joka on erityisesti kannustanut nuoria naisia mukaan politiikkaan.

Arvonimeä haetaan tasavallan presidentiltä kirjallisesti perustellulla hakemuksella. Hakijana voivat olla yksityiset henkilöt tai organisaatiot, jotka maksavat myös veron arvonimestä.

Jaakonsaarelle ministerin arvonimeä hakivat Sosialidemokraattiset Naiset, Oulun kaupunki, Suomen Sosialidemokraattinen puolue, Kalevi Sorsa säätiö, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Suomen Atlantti-Seura, Oulun Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys ja Oulun Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö.