Mainos

Ou­lun­Baa­ri on lii­ken­nea­se­ma, jossa do­nit­sit ovat kuin tai­de­teok­sia, lou­nas­ta saa viikon jo­kai­se­na päivänä ja ra­vin­to­la­pääl­lik­kö­kin sanoo: ”Kaikki on­nis­tuu, kaikki jär­jes­tyy!”

OulunBaari Maikkulasta saa ruokaa kellon ympäri. Liikenneasema remontoitiin vuosi sitten lattiasta kattoon ja toimintaa kehitetään jatkuvasti.

OulunBaarin työntekijät ottavat mielellään vastaan palautetta, toiveita ja kehitysehdotuksia. Lounasta on kehitelty pitkälti asiakkailta tulleiden toiveiden perusteella.
OulunBaarin työntekijät ottavat mielellään vastaan palautetta, toiveita ja kehitysehdotuksia. Lounasta on kehitelty pitkälti asiakkailta tulleiden toiveiden perusteella.

OulunBaari Maikkulassa riittää menoa ja meininkiä joka päivä vuorokauden ympäri.

Kello kuudesta alkaen liikenneaseman ravintolasta saa aamiaista, aamiaisen jälkeen iltapäivään asti tarjoillaan lounasta, ja jos nälkä yllättää keskellä yötä, voi autolla hurauttaa paikalle hakemaan pizzaa, hampurilaista tai vaikka salaattia.

OulunBaari Maikkula on liikenneasema, jota Jaakkola-Häkkisen perhe on pyörittänyt jo vuosikymmenien ajan. Maikkulaan OulunBaari muutti vuonna 2000, sitä ennen liikenneasema toimi Laanilan Kesoililla. Nyt vastuu liikenneaseman pyörittämisestä on siirtynyt yhä enemmän perheen lapsille Jussille, Annalle ja Annikalle.

”Meillä on perheyrityksenä se etu, että pystymme kehittämään ruokalistoja helposti asiakkaiden toiveiden tai vaikka omien kiinnostusten mukaan eikä meillä ole rajoitteita. Nyt, kun olemme olleet sisarusteni kanssa toiminnassa yhä enemmän mukana, olemme pystyneet kehittämään asioita vieläkin lisää ja se on ollut aivan mahtava juttu”, sisarusparven nuorin Annika Jaakkola kertoo.

Yksi hyvä esimerkki uuden kokeilusta on viikonloppuisin vitriinistä löytyvät överidonitsit, jotka saivat alkunsa Annikan spontaanista ideasta. Pienestä pitäen leipomisesta pitänyt Annika päätti koristella työpäivän aikana ajankulukseen itselleen donitsin. Hän päästi luovuutensa valloilleen ja teki donitsista täysin överin.

OulunBaarista saa viikonloppuisin herkullisia överidonitseja.
OulunBaarista saa viikonloppuisin herkullisia överidonitseja.

Pian myös Annikan sisko Anna innostui donitsien koristelusta.

”Sitten se lähti vähän lapasesta”, Jaakkola naurahtaa.

Nyt supersuosittuja överidonitseja saa kahvilasta joka viikonloppu. Varhain viikonloppuaamuisin Baarin keittiössä taiteillaan näyttäviä herkkudonitseja, joita ei saa mistään muualta Oulusta.

”Minä itse kutsun niitä taideteoksiksi. Päällä voi olla esimerkiksi kultahippusia tai glitteriä. Nyt meillä on käynnissä projekti, että opetan kaikki täältä taiteilemaan niitä.”

Lounasta saa viikon jokaisena päivänä

Myös asiakkaiden antama palaute näkyy ravintolassa. Esimerkiksi lounas on rakennettu vahvasti asiakkailta tulleen palautteen ja toiveiden pohjalta.

OulunBaarin lounaalla on aina tarjolla tuoretta, paikan päällä valmistettua salaattia.
OulunBaarin lounaalla on aina tarjolla tuoretta, paikan päällä valmistettua salaattia.

Lounaalla on tarjolla aina vähintään kaksi lämmintä ateriaa. Lounas on maistuvaa kotiruokaa: esimerkiksi aidoista perunoista, maidosta ja voista tehtyä muusia ja lihapullia tai hernekeittoa ja pannaria. Salaattipöydästä löytyvät tuoreet, paikan päällä valmistetut salaatit.

Keskiviikkoisin on suosittu teemabuffet-päivä. Tällöin lounaalla voi nauttia teemasta riippuen esimerkiksi hampurilaisia, tex mexiä tai vaikka grilliruokaa. Perjantaisin kotiruokalounaan lisäksi on tarjolla pizzabuffet.

Lounaalla on tarjolla aina vähintään kaksi lämmintä ateriaa.
Lounaalla on tarjolla aina vähintään kaksi lämmintä ateriaa.

”Koko lounas on meillä todella suosittu ja tykätty, enkä kyllä ihmettele sitä – mielestäni meillä on Oulun paras lounas", Jaakkola sanoo.

OulunBaari Maikkulassa tarjoillaan lounas viikon jokaisena päivänä. Arkisin lounasta on tarjolla kello 10–17 ja viikonloppuisin kello 11–18.

”Yksi päivä nauroinkin asiakkaan kanssa, että taitaa olla aivan muutama hassu päivä vuodesta, kun tähän pöytään ei lounas nouse."

Monipuoliset ja muuntautuvat pizzat ja burgerit

OulunBaari Maikkulasta saa myös pizzaa ja burgereita sekä perinteistä à la Cartea.

Italiaisiin pizzapohjiin leivottujen pizzojen listalta löytyy muun muassa Eläpä hättäile, Toripolliisi ja Dagen Efter. Perinteisten tomaattikastikepohjaisten pizzojen lisäksi ravintolasta saa valkoisia pizzoja. Valkoinen pizza perustuu laadukkaan pizzapohjan lisäksi italialaiseen mozzarellajuustoon ja oliiviöljyyn sekä uunin jälkeen laitettaviin, tarkoin valittuihin täytteisiin.

Grilliruoat on jaettu kahteen listaan: perinteisten grilliannosten All Starsiin ja Premium-annosten Hall of Fameen.

Yksi Baarin suosituimmista burgereista on Auraränni, joka on myös Annika Jaakkolan lempihampurilainen. Jaakkola syö hampurilaisen yleensä sämpylän sijaan salaattipedillä.

”Auraränni on kahden kokolihapihvin burgeri, josta ei aurajuustoa puutu. Hampurilaisessa on pekonia ja meidän talon majoneesia, joka sopii hyvin suolaisen aurajuuston kaveriksi.”

OulunBaari Maikkulasta saa ruokaa vuorokauden ympäri.
OulunBaari Maikkulasta saa ruokaa vuorokauden ympäri.

Kaikki burgerit saa myös gluteenittomana tai kasvisversiona.

“Meidän ravintolapäällikkö Henri sanookin monesti, että ”Kaikki onnistuu, kaikki järjestyy!”", Jaakkola sanoo hymyillen.

Pysähdyksen arvoista kahvia

OulunBaari Maikkula on tunnettu laadukkaasta ja tuoreesta kahvistaan. Siitä on osaltaan kiittäminen Annikaa, joka on käynyt Baristan koulutuksen ja tuonut kahvi-innostuksen myötä myös liikenneasemalle asiantuntemusta erilaisista kahveista.

Liikenneasemalta saa sekä tummaa että vaaleaa kahvia. Kahvit ovat vastuullisesti tuotettua: tarkoin maailmalta valitut pahvipavut paahdetaan joensuulaisessa pienpaahtimossa ja jauhetaan kahviksi OulunBaarissa.

”Kahvista saamme tosi usein kehuja. Eräs asiakkaamme sanoi kerran, että aina kun hän ajaa meidän huoltoaseman ohi, niin on pakko pysähtyä hakemaan meiltä kahvia, kun se on vaan niin hyvää”, Jaakkola naurahtaa.

Kiinnostuitko överidonitseista, Oulun parhaimmasta lounaasta, burgereiden Hall of Famesta tai valkoisesta pizzasta? Tutustu ruokalistoihin tarkemmin osoitteessa oulunbaari.fi/.

OulunBaari Maikkula
Haaransuontie 1. 90240 Oulu
Auki 24/7

OulunBaari Facebookissa

OulunBaari Instagramissa

OulunBaari TikTokissa