Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Oulun Yrit­tä­jät pal­kit­si jä­se­niään: Vuoden yrit­tä­jä Ero­tii­kan Ajan Armi Soi­lan­te­rä ja yk­sin­yrit­tä­jä Sami Alasimi

Erotiikan Ajan yrittäjä Armi Soilanterä on saanut Oulun Vuoden yrittäjä -palkinnon tänä vuonna. Palkinnon myönsi Oulun Yrittäjät.

Yrittäjäjärjestö toteaa tiedotteessaan, että Erotiikan Aika painottaa palveluissaan kilpailijoistaan poiketen seksuaaliterveyttä ja on tehnyt uraauurtavaa työtä sillä saralla.

– Kun aloin yrittäjäksi, en tiennyt yrittämisestä mitään eikä minulla ollut alan koulutustakaan, Armi Soilanterä kertoo tiedotteessa.

Armi Soilanterä on Oulun Vuoden yrittäjä 2021.
Armi Soilanterä on Oulun Vuoden yrittäjä 2021.
Kuva: Reijo Koirikivi / Studio P.S.V.

Kuitenkin unelma, vahva visio ja korkea työmoraali siivittivät oman yrityksen lentoon.

Oman yrityksensä perusti vuonna 2011, koska halusi suunnata perinteisestä väline- ja videokaupasta enemmän seksuaaliterveyden puolelle. Hän kouluttautuikin seksuaalineuvojaksi vuonna 2018. Soilanterä on myös julkaissut kaksi kirjaa.

– Kun saan kiitokseksi asiakkaaltani palautteen, että monen kymmenen vuoden avioliitto on pelastettu tai että kehitysvammainen aikuinen lapseni saa toteuttaa ansiostani omaa seksuaalisuuttaan, ymmärrät varmaan, kuinka tärkeää ja rakasta työtä saan tehdä.

Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin Sami Alasimi. Hänen yrityksensä Team Simisami aloitti vuonna 2000 ensin toiminimenä ja jatkoi myöhemmin osakeyhtiönä.

Nyt Simisami on kevytyrittäjien verkosto. Projektiluonteisella tapahtuma-alalla osaajien verkosto toimii vakioväkeä joustavammin.

– Yksinyrittäjänä on hieno toimia, kun yhteistyöverkosto koostuu huipputekijöistä ja saman alan yrittäjistä. Oma tiimi on tärkeä, yksinyrittäjän ei tarvitse yrittää yksin, Alasimi sanoo.

Team Simisamin liikevaihto hipoi ennen koronaa miljoonaa euroa.

– Koronan myötä liikevaihto sukelsi alallamme kaikilla, mutta tappiota me emme varsinaisesti tehneet, eli yrityksen puskurit ja varautuminen olivat kunnossa. Me päätimme heti  pitää kotibileitä, ja hommasin striimauslaitteet. Kaikkea pientä tehtiin ja keksittiin. Tärkeintä oli pitää positiivinen henki yllä.