Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Oulun Yö­ko­rik­sel­le ja Ter­va-ajoil­le tun­nus­tus­ta ta­sa-ar­voi­sen lii­kun­ta­kult­tuu­rin edis­tä­mi­ses­tä

Yökoris on saavuttanut suuren suosion ja löytänyt kohderyhmänsä, palkintoperusteluissa sanotaan. Arkistokuva.
Yökoris on saavuttanut suuren suosion ja löytänyt kohderyhmänsä, palkintoperusteluissa sanotaan. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupungin liikuntapalvelut on myöntänyt tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävän tunnustuspalkinnon Oulun NMKY ry:n Yökoris-toiminnalle ja Terva-ajot ry:lle. Tunnustuspalkinnot ovat suuruudeltaan 2 500 euroa.

Oulun Yökoris järjestää oululaisille nuorille ja nuorille aikuisille maksutonta liikuntaa eri puolilla Oulua 5–6 kertaa viikossa. Lajeina ovat koripallo, jalkapallo, lentopallo, sulkapallo ja erilaiset lajikokeilut.

Palkintoperusteluiden mukaan Yökoris luo turvallisen liikuntayhteisön, johon eri taustoista tulevat nuoret ja nuoret aikuiset voivat kokea kuuluvansa.

Terva-ajot ry on järjestänyt 15 vuoden ajan Oulussa lapsille maksutonta ja kaikille avointa liikuntaa pyöräilyssä, triathlonissa, duathlonissa ja hiihdossa. Tapahtumiin osallistuu satoja lapsia vuodessa.

Tour de Kids -pyöräilytapahtumien kehutaan saavan lapsia liikkumaan, lisäävän pyöränkäsittelytaitoa ja edistävän liikennekulttuuria.