Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Kulttuuri: Ou­lu­lai­nen Emilia Laa­ti­kai­nen kisaa Sar­ja­ku­va-Fin­lan­dias­ta

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulun yli­opis­ton hal­li­tus päätti: Uutta kam­pus­ta suun­ni­tel­laan Rak­si­laan mar­ket­tia­lueel­le – uusi kampus voisi olla käy­tös­sä vuonna 2027

Oulun yliopiston hallitus on päättänyt aloittaa hankesuunnittelun Oulun yliopiston kampuksen siirtämisestä Raksilaan.

Uusi kampus tulisi kuvassa näkyvälle alueelle.
Uusi kampus tulisi kuvassa näkyvälle alueelle.
Kuva: Ville Honkonen

Oulun yliopiston hallitus on päättänyt aloittaa hankesuunnittelun Oulun yliopiston kampuksen siirtämisestä Raksilaan. Yliopiston hallitus päätti asiasta tänään tiistaina 28. huhtikuuta. 

Raksilaan suunniteltavan rakennushankkeen laajuus on noin 30 000 kerrosalaneliömetriä ja sen hankesuunnittelun arvioidaan kestävän noin vuoden ajan. 

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäen mukaan noin vuoden mittaisen hankesuunnittelun jälkeen vuorossa on asemakaavan muutostyöt. Varsinaiset rakennustyöt voisivat alkaa kolmen ja puolen vuoden kuluttua. 

– Yliopistolle opiskelijat voisivat päästä vuonna 2027 tai viimeistään vuonna 2028, Niinimäki toteaa. 

Oulun yliopiston mukaan kampusta esitetään rakennettavaksi Raksilan puutalokorttelien ja Oulun hautausmaan väliselle alueelle Kajaanintien varressa. 

Niinimäen mukaan suunnitelmissa ei ole, että toiminta Linnanmaan kampuksella lakkaisi kokonaan ja kaikki opiskelijat siirrettäisiin keskustakampukselle. 

– Kyllä opetus jatkuu Linnanmaalla ja opetus jatkuu Kontinkankaalla, eli ne eivät ole mihinkään häipymässä, Niinimäki sanoo. 

Oulun yliopisto tulee esittämään Oulun kaupungille Raksilan alueen asemakaavan muuttamista. 

Oulun kaupunki kertoo, että se tukee ja avustaa Oulun yliopiston selvitystyötä. Kaupunki aikoo selvittää yhteistyössä yliopiston kanssa keskustaan siirtymisen liittyvät mahdollisuudet sekä reunaehdot. 

Kaupungin mukaan yliopistokampuksen sijoittuminen vaiheittain alueelle vaikuttaa muun muassa Raksilan market-alueen ja Raksilan urheilupuiston kaupunkisuunnitteluun ja kaavoitukseen.

– Hankesuunnittelun aikana noussee esiin useita haasteita, joiden ratkaisemisessa kaupunki pyrkii myötävaikuttamaan yliopiston sijoittumisessa alueelle, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Uutisen kommentointi on päättynyt.