Oulun ylio­pis­to: Kam­puk­sel­le ei saa tulla, jos on fluns­sa­oi­rei­ta – pro­moo­tio siir­re­tään syksyyn ja va­lin­ta­ko­kei­den to­teu­tuk­seen muu­tok­sia

Jos opiskelijalla on flunssaoireita, hän ei saa tulla kampukselle eikä osallistua yleisiin luentoihin, muuhun opetukseen tai tentteihin. Näin linjataan yliopiston tiedotteessa.

Koronavirus vaikuttaa monella tavalla myös Oulun yliopiston toimintaan.
Koronavirus vaikuttaa monella tavalla myös Oulun yliopiston toimintaan.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Jos opiskelijalla on flunssaoireita, hän ei saa tulla kampukselle eikä osallistua yleisiin luentoihin, muuhun opetukseen tai tentteihin. Näin linjataan Oulun yliopiston tiedotteessa.

Lisäksi todetaan, että kaikessa toiminnassa lisätään henkilöiden välistä etäisyyttä. Luentojen verkkolähetyksiä ja etäopiskelumahdollisuuksia aiotaan lisätä.

Aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki yli 500 hengen tilaisuudet, mikä vaikuttaa myös yliopiston toimintaan. Isoja seminaareja tai tapahtumia ei kyseisenä aikana järjestetä. Myös toukokuulle suunniteltu tohtoripromootio siirretään syksyyn 2020.

Ohjeistus huomioidaan myös kevään valintakokeiden toteuttamisessa. Tämän hetken tiedon mukaan valintakokeet järjestetään sellaisissa tiloissa, ettei yhdessä tilassa ole yli 500:aa henkilöä.

Yliopisto ei myöskään ota vastaan vieraita ulkomailta ja kehottaa välttämään kaikkea matkustamista.  Poikkeuksen tekevät jo sovitut väitöstilaisuudet. Niissä vastaväittäjän vierailu on mahdollista.

Opiskelujavaihdossa ulkomailla olevat opiskelijat voivat halutessaan palata Suomeen. Yliopisto korvaa välttämättömät matkakustannuksen opiskelijalle.

Myös komennusmatkalla olevat työntekijät saavat halutessaan palata Suomeen. Epidemia-alueilta palattaessa pitää odottaa 14 vuorokautta ennen kampukselle tuloa.

Oulun yliopiston koronavalmiusryhmä kokoontuu joka päivä. Ohjeita päivitetään tilanteen ja viranomaisohjeiden muuttuessa.