Oulun ylio­pis­to: Kaikki sai­raan­hoi­to­pii­rin alueel­la todetut 17 uuden ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­nan saa­nut­ta ovat yli­opis­ton opis­ke­li­joi­ta – osa liikkui oi­reet­to­mi­na yli­opis­tol­la al­ku­vii­kos­ta

Sairastuneet ovat sairaanhoitopiirin mukaan lieväoireisia ja hyväkuntoisia. Yliopiston tiedotteessa huomautetaan, että THL luokitteli Itävallan epidemia-alueeksi vasta matkailijoiden Suomeen palaamisen jälkeen.

Oulun yliopisto kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vahvistavan, että piirin alueella todettujen 17 uuden koronavirusinfektiotartunnan saanutta ovat Oulun yliopiston opiskelijoita. 

Tartunnat varmistuivat torstaina 12. maaliskuuta.

Kaikki 17 tartuntaa todettiin Itävallassa matkailleilla henkilöillä. Sairastuneet ovat sairaanhoitopiirin mukaan lieväoireisia ja hyväkuntoisia.

Yliopiston tiedotteessa huomautetaan, että THL luokitteli Itävallan epidemia-alueeksi vasta matkailijoiden Suomeen palaamisen jälkeen.

Osa matkalla olleista on vielä maanantaina 9.3. käynyt oireettomina yliopistolla.

– Kun Itävalta luokiteltiin epidemia-alueeksi, opiskelijat jäivät yliopiston ohjeistuksen mukaan opiskelemaan etänä ja olivat yhteydessä terveydenhuoltoon. He ovat olleet kotona karanteenissa näytteenotosta lähtien, yliopisto kertoo.

Tartunnalle mahdollisesti altistuneita kartoitetaan parhaillaan. Sairaanhoitopiiriltä saadun tämänhetkisen tiedon mukaan virus voi tarttua noin vuorokauden ajan ennen oireiden alkamista ja vaatii esimerkiksi sairastuneen vieressä istumista.

Yliopiston siivousta ja hygieniatoimenpiteitä on tehostettu koronavirusepidemian vuoksi jo aiemmin Työterveyslaitoksen ohjeistusten mukaisesti.

– Oulun yliopisto tekee tiivistä yhteistyötä sairaanhoitopiirin kanssa jatkotoimenpiteissä ja tartuntojen ehkäisyssä, tiedotteessa kerrotaan.