Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Oulun yli­opis­to haas­tat­te­lee viisi reh­to­ri­eh­do­kas­ta

Oulun yliopiston seuraava rehtori valitaan syksyn aikana.

Lauri Lajunen kertoi toukokuussa, että ei hae enää Oulun yliopiston rehtoriksi.
Lauri Lajunen kertoi toukokuussa, että ei hae enää Oulun yliopiston rehtoriksi.

Oulun yliopiston hallitus päätti tiistaina, että yliopiston rehtorin tehtävään haastatellaan viisi henkilöä.

He ovat filosofisen tiedekunnan dekaani, englannin kielen professori Markku Filppula; arkkitehtuurin tiedekunnan dekaani, yhdyskuntasuunnittelun professori Helka-Liisa Hentilä; teknillisen tiedekunnan dekaani, mekaanisen prosessitekniikan professori Jouko Niinimäki; lääketieteellisen tiedekunnan dekaani, hammaslääketieteen professori Kyösti Oikarinen sekä tutkimusrehtori, lääketieteellisen biokemian professori Taina Pihlajaniemi.

Filppulaa lukuunottamatta kaikki haastateltavat työskentelevät Oulun yliopistossa. Filppula on Itä-Suomen yliopiston professori.

Nykyinen rehtori Lauri Lajunen kertoi toukokuussa, ettei hän aio enää hakea yliopiston rehtorin paikkaa. Hän on toiminut rehtorina 21 vuotta.

Yliopiston rehtorin virkaan oli yhteensä kymmenen hakijaa. Heidän lisäkseen yliopistolla kartoitettiin muita varteenotettavia rehtoriehdokkaita. Heistä Niinimäki ja Pihlajaniemi nousivat nyt haastateltavien joukkoon.

Yliopiston hallitus päätti tiistain kokouksessaan perustaa valintatyöryhmän, joka haastattelee ehdokkaat ja tekee esityksen uudesta rehtorista. Tavoitteena on, että uusi rehtori päätetään syys-lokakuun aikana. Hänen viisivuotiskausi alkaa ensi vuoden alussa.