Oulun To­rin­ran­taan tulevan Allas Sea Poolin ra­ken­ta­mi­nen lyk­kään­tyy ko­ro­na­epi­de­mian vuoksi

Rakentamisen aloittamisen ajankohta täsmentyy, kun on tarkemmin tiedossa, milloin tilanne normalisoituu Suomessa ja Oulussa.

Allas Sea Pool Oulun rakennukset tulevat olemaan puuverhoiltuja, ja niiden katot hyödynnetään terasseina.
Allas Sea Pool Oulun rakennukset tulevat olemaan puuverhoiltuja, ja niiden katot hyödynnetään terasseina.
Kuva: Oopeaa

Ouluun suunnitellun merikylpylän rakentamisen aloittamista siirretään koronavirustilanteen vuoksi, kertoo merikylpylän emoyhtiö Nordic Urban Oy. Rakentamisen aloittamisen ajankohta täsmentyy, kun on tarkemmin tiedossa, milloin tilanne normalisoituu Suomessa ja Oulussa.

Viime syksynä kerrottiin, että merikylpylän on tarkoitus avautua keväällä 2021.

Nordic Urban Oy:n hankekehitysjohtaja Petteri Lautso sanoo yhtiön tiedotteessa, että Oulun kylpylän rakentamisessa on mukana useita yhteistyökumppaneita sekä alihankkijoita.

– Kun puhutaan isoista investoinneista, on kaikkien osa-alueiden edettävä tarkasti suunnitellun projektiaikataulun mukaisesti rahoitusratkaisuja myöten. Tällä hetkellä tällaisia näkymiä ei ole kenelläkään ja riskejä on vaikea arvioida.

Oulun kaupunki kilpailutti toimijoita Kiikelin saarelle sijoittuvasta merikylpylähankkeesta vuoden 2018 lopussa, ja Allas Sea Pool hanke voitti kilpailutuksen tammikuussa 2019.

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta vahvisti tontinluovutusehdot viime syksynä ja rakennuslupaa haettiin vuoden vaihteessa. Hankkeen yhteydessä on toteutettu naapureiden kuuleminen. Rakennuslautakunta käsittelee Allas Sea Poolin rakennuslupaa kevään aikana.

Nordic Urbab Oy:n merikylpylä Helsingissä on tilapäisesti suljettu koronavirusepidemian vuoksi.

Oulun hankkeen rakentamisen aloittamiseen vaikuttaa merkittävästi myös sää ja vuodenaikaolosuhteet. Yhtiö pyrkii siihen, että merikylpylä avataan keväällä. Kesällä ihmiset uivat enemmän ja kesäksi on myös helpompi saada kausityöntekijöitä.

Vuoden ajat vaikuttavat myös rakentamiseen, sillä paikalle uitettavat laiturirakenteet on saatava Kiikeliin ennen jäiden tuloa.