Yleisurheilun EM-kisat: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Murto ja dead­li­ne eli voisiko Suomi siirtyä län­ti­sen Eu­roo­pan aikaan?

Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Oulun tori täyttyi kärp­pä­fa­neis­ta - katso kuvia ja vi­deoi­ta juh­lin­nas­ta

Oulun Kärppien Suomen mestaruutta juhlitaan maanantaina kansanjuhlassa Oulun torilla.

Kärppäfanit tungeksivat Oulun torille maanantai-iltana.
Kärppäfanit tungeksivat Oulun torille maanantai-iltana.
Kärppäfanit tungeksivat Oulun torille maanantai-iltana.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun Kärppien Suomen mestaruutta juhlittiin kansanjuhlassa Oulun torilla maanantai-iltana. Lavan edusta täyttyi jo hyvissä ajoin ennen juhlan alkua teinitytöistä, mutta fanijoukossa on myös varttuneempaa väkeä.

Juhlan alkuvaiheissa aurinko murtatui harmaan pilviverhon läpi, ja tunnelma torilla on korkealla. Koko perheelle suunnattuun kansanjuhlaan kerääntyi noin kymmenentuhatta ihmistä.

Ensimmäisenä oululaisfanien eteen marssitettiin voittomaalin tehnyt Sebastian Aho. Vasta 17-vuotias Aho sai oululaisyleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

Ääneen pääsi myös Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki.

– Oulu on urheilukaupunki ja Kärpillä on täällä mieletön kannustus. Se on kaukalossa hirveä etu ja siitä saamme tunteen, että voitamme, Marjamäki kiitteli oululaisyleisöä.

Torilla kuultiin illan aikana useita artisteja. Kärppäfanina tunnettu oululaislaulaja Suvi Teräsniska esiintyy juhlan alussa muutaman kappaleen verran. Lavalle nousivat myös Karri Koira, Mitra, Aki Louhela ja bilebändi Steve 'N' Seagulls,

Mestaruusjoukkue kokoontui lavalle kello 19.30 aikaan We are the champions -kappaleen säestämänä. Lisäksi oululaisyleisölle esiteltiin voittopokaali Kanada-malja.

Lopuksi lavalle saapui mieskuoro Pohjan laulu, joka kajautti ilmoille Finlandian. Kärppäpelaajat kunnioittivat laulua ottamalla lippalakit ja pipot pois päästä.

Puolitoista tuntia kestänyt juhla päättyi ilotulitukseen. Oulun poliisin mukaan mestaruusjuhlinta sujui rauhallisesti, eikä tapahtuma työllistänyt lainkaan poliisia.

Mestaruus ratkesi Kärpille finaalisarjan seitsemännessä ottelussa lauantaina. Ratkaisu venyi toiseen jatkoerään saakka.

Voittomaalin tehnyt Sebastian Aho on lauantain Suomen mestaruuden jälkeen ehtinyt käydä myös Sveitsissä tekemässä pisteen pikkuleijonien MM-finaalissa Yhdysvaltoja vastaan. MM-kisoista Suomelle tuli hopeaa.

Katso kuvia torijuhlistasekä Esa Pirneksen, Arto Laatikaisen ja Iiro Tarkin tunnelmat ennen lavalle nousua.

Katso kaikki Kärppien mestaruustunnelmat Kalevan aihesivulta.