Ruka: Toi­mi­tus­joh­ta­ja Antti Kärävä kerää tois­ten­kin koi­ran­ka­kat, koska se on hänestä hyvää joh­ta­mis­ta

Koti: Re­mont­ti­koh­det­ta etsinyt perhe löy­si­kin vasta val­mis­tu­neen kodin Kem­pe­lees­tä

Retkeily: Tun­net­ko nämä 6 paikkaa Oulun edus­tal­la?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulun Terwa Tower -hanke pie­ne­nee suun­ni­tel­lus­ta – ­huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Terwa Towerin suunnitellaan jatkossa kattavan vain tornihotellin. Havainnekuva.
Terwa Towerin suunnitellaan jatkossa kattavan vain tornihotellin. Havainnekuva.
Kuva: Terwa Kiinteistökehitys Oy

Terwa Tower -hanke pienenee aiemmin suunnitellusta. Jatkossa hanke koostuu ainoastaan Solo Sokos Hotellista ravintoloineen.

Alunperin Vänmannin saareen piti tulla hotellin lisäksi CIty Suites -huoneistohotelli ja toimistotilaa. Tiistaina Terwa Kiinteistökehitys kuitenkin tiedotti, että huoneistohotellista ja toimistotiloista luovutaan.

Huoneistohotellista ja toimistotilojen toteuttamisesta luovuttiin tiedotteen mukaan asemakaavamuutosprosessissa saadun palautteen perusteella.  Asemakaavan muutosehdotus on ollut esillä yleisölle, minkä yhteydessä siitä on saatu palautetta.

Terwa Kiinteistökehityksen ja Terwa Management Oy:n toimitusjohtaja Raimo Pahkalan mukaan huoneistohotellista ja toimistotiloista luopumisella toivotaan, että asemakaavan muutos etenisi jouhevasti. Terwa Tower -hankkeen supistuessa rakentamisen määrä vähenee merkittävästi ja Meritori jää avoimeksi tilaksi.

Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi kertoo tiedotteessa, että hotellin suunnittelua pyritään jatkamaan ja tavoitteena on avata hotelli kulttuuripääkaupunkivuonna 2026. Hotelli tulisi ravintoloineen tarjoamaan noin 100 uutta työpaikkaa.

TYIT:n aluejohtaja Marko Palosen mukaan Terwa Towerin rakentaminen taas tarjoaisi rakennusvaiheessa 348 henkilötyövuotta rakennusalan työpaikkoja rakentamisvaiheessa.

Juttua muokattu 7.12. kello 8.42: vaihdettu havainnekuvaa. Aiempi havainnekuva oli vanhan Terwa Tower -suunnitelman mukainen.