Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Oulun seudun ui­ma­ran­noil­la läm­pi­mim­mät vedet ovat Mu­hok­sen Re­po­kan­kaal­la ja Kem­pe­leen Mou­run­ki­jär­vel­lä – Läm­sän­jär­ven ranta ja Mu­hok­sen Kar­ho-ojan ranta käyt­tö­kiel­los­sa

Oulun uimarantojen uimavedet täyttivät 21.–22. kesäkuuta tehdyissä mittauksissa laatuvaatimukset. Kuvituskuva.
Oulun uimarantojen uimavedet täyttivät 21.–22. kesäkuuta tehdyissä mittauksissa laatuvaatimukset. Kuvituskuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun seudun ympäristötoimi otti maanantaina ja tiistaina 21.–22. kesäkuuta uimavesinäytteitä Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta EU-rantoja lukuun ottamatta. Tällä viikolla otettujen uimarantojen vedenlaatu täytti asetetut laatuvaatimukset.

Lämpimintä uimavesi oli tiistaina Muhoksen Repokankaan uimarannalla ja Kempeleen Mourunkijärven uimarannalla, joilla veden lämpötilaksi mitattiin kummallakin 21 astetta.

EU-rantojen ensimmäiset vesinäytteet otettiin 7. kesäkuuta ja niiden vedenlaatu täytti asetetut vaatimukset. Seuraavat uimavesinäytteet EU-rannoilta otetaan viikolla 27.

Oulun kaupungin ylläpitämä Lämsänjärven uimaranta sekä Muhoksen kunnan ylläpitämä Karho-ojan uimaranta ovat toistaiseksi poissa käytöstä, koska vedenpinta on rannoilla liian korkealla. Lämsänjärvellä ja Karho-ojan rannalla ei ole turvallista uida muun muassa veden alla olevien kivien ja kantojen vuoksi. Ympäristötoimi kertoo tiedotteessaan, että myös uimavarusteita on veden varassa.

Lämsänjärven tilanteen mahdollisesta muuttumisesta kesän aikana tiedotetaan Oulun kaupungin liikuntapalveluiden verkkosivuilla ja rannan ilmoitustaululla. Karho-ojan tilanteen mahdollisesta muuttumisesta kesän aikana tiedotetaan Muhoksen kunnan verkkosivuilla ja rannan ilmoitustaululla.

Ympäristötoimi kertoo myös, että Oulussa Varjakan uimarannalla todettiin vähäinen määrä sinilevää tiistaina 22. kesäkuuta. Sinilevää ei kuitenkaan havaittu enää seuraavana päivänä keskiviikkona 23. kesäkuuta. Vähäisestä sinilevämäärästä ei ilmoiteta erikseen rannan ilmoitustaululla. Sinilevätilanne saattaa vaihdella hyvinkin nopeasti muun muassa sääolosuhteiden mukaan, ympäristötoimen tiedotteessa huomautetaan.