Tilaajille

Oulun seu­dul­la vael­te­lee nuoria kar­hu­ja, mutta kanta kasvaa hi­taas­ti – "Karhut ovat herkkiä muu­tok­sil­le"

Oulun riistakeskuksen eteläosissa pentueiden määrä kasvanut eniten.Karhun jätöksiin ja lattatassun jälkiin voi törmätä suomalaismetsissä aiempaa useammin.

Karhulla menee ihan mukavasti, ilmenee viimeisimmästä kanta- arviosta.
Karhulla menee ihan mukavasti, ilmenee viimeisimmästä kanta- arviosta.
Kuva: Mikko Halvari/Arkisto

Oulun riistakeskuksen eteläosissa pentueiden määrä kasvanut eniten.

Karhun jätöksiin ja lattatassun jälkiin voi törmätä suomalaismetsissä aiempaa useammin. Suomen karhukanta on nimittäin kasvanut.

"Metsän omenia" arvioidaan olevan tällä hetkellä 2 300–2 500 yksilöä eli jopa 14 prosenttia enemmän kuin edellisessä arviossa.