Oulun po­lii­sin jahti tuotti tu­los­ta: Sek­suaa­li­ri­kok­sis­ta epäilty mies on otettu kiinni Sak­sas­sa

Oulun poliisi julkaisi tänään päivällä kuvan seksuaalirikoksesta epäillystä miehestä tuntomerkkeineen.

-
Kuva: Hannu Kivimäki

Oulun poliisi julkaisi tänään päivällä kuvan seksuaalirikoksesta epäillystä miehestä tuntomerkkeineen. Samalla poliisi pyysi vihjeitä epäillyn henkilön tavoittamiseksi.

Mies on otettu kiinni Saksassa, joten vihjeitä henkilön tavoittamiseksi ei tarvitse enää toimittaa poliisille. 

Mies liittyy poliisin tutkimaan seksuaalirikosvyyhtiin, jossa epäiltyjen tekojen uhrina on ollut alle 15-vuotias tyttö kuluvan vuoden aikana.

Rikoksesta epäillään kahdeksaa miestä, joista Oulun käräjäoikeus on määrännyt tutkintavankeuteen seitsemän.

Poliisi julkaisi poikkeuksellisesti epäillyn nimen ja kuvan tiistaina. Oulun poliisin rikosylikomisario Markus Kiiskisen mukaan virkavalta harkitsi julkaisupäätöstä tarkkaan.

– Julkaisimme kuvan, koska kyse on erittäin vakavasta rikoksesta, jonka selvittämisintressi on korkea. Julkaisimme kuvan, koska hänet pitäisi saada kiinni ja mukaan esitutkintaan, Kiiskinen sanoi.

Poliisin esitutkinnassa ei ole tullut toistaiseksi esille, että tapaukseen liittyisi kahdeksan epäillyn lisäksi muita epäiltyjä.

Oulun poliisi tutkii tapausta nimikkeillä törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä raiskaus ja pahoinpitely.

Myös Kaleva julkaisi aiemmin tiistaina epäillyn miehen kuvan ja nimen, koska kysymys on hyvin poikkeuksellisesta seksuaalirikoksesta. Julkaisemalla tiedot Kaleva halusi välttää sen, että ulkopuoliset leimautuisivat epäillyiksi. Toimitus tekee julkaisupäätökset itsenäisesti. Poliisin julkaisemia tietoja voidaan siis jättää myös julkaisematta.