Lippu-uudistus: Bus­si­li­pun hinta Oulun kes­kus­tas­sa voi jopa kak­sin­ker­tais­tua

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Matkailu: Täl­lais­ta on Lapin mat­kai­luy­ri­tyk­sis­sä, joista työn­te­ki­jät puhuvat lähes pel­käs­tään hyvää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Oulun poliisi rikkoi räi­keäs­ti työ­tur­val­li­suus­mää­räyk­siä ve­neen­sä vesille las­kus­sa, sanoo asian­tun­ti­ja – Fa­ce­book-ku­vas­sa kan­nel­la seisoi po­lii­si­mies noston aikana

Poliisilaitoksen oikeusyksikkö on ryhtynyt selvittämään tapahtumia.

Oulun poliisi on vaarantanut räikeästi työturvallisuutta laskiessaan poliisiveneen vesille niin, että ilmaan nostetun veneen kannella on ollut poliisimies.

Näin sanoo työturvallisuusasiantuntija Eero Honka Työturvallisuuskeskuksesta.

Oulun poliisi jakoi Facebook-tilillään keskiviikkona kuvan veneen vesille laskusta Oulujärvellä. Se keräsi melko pian kriittisiä kommentteja, joiden mukaan nostossa ei ole noudatettu määräyksiä koska henkilö on taakan eli poliisiveneen päällä nostamisen aikana.

– Oikein suututtaa, että viranomainen toimii näin ja näyttää sen julkisesti. Sanoisin, että rakennustyömaalla jos tekee tuollaisen noston, niin edessä on välitön työsuhteen purku, Eero Honka sanoo.

Hongan mukaan vene ei ole millään tavalla hyväksytty henkilönostin, eikä taakan päällä olevalla poliisilla ole mitään vaadittua putoamisturvaa- tai suojausta.

– Jos tehdään suunniteltuja erikoisnostoja ja nostetaan henkilöä, sen korin täytyy silloinkin olla suunniteltu juuri henkilönostoon. Vene ei ole henkilönostin.

Oulun poliisi vastasi Facebookissa nosto-operaatiota moittiviin kommentteihin näin:

– Kommentoijista moni on kiinnittänyt huomiota siihen, että nostettavan veneen kyydissä on poliisi. Hän joutui jäämään veneeseen noston ajaksi, koska vene oli kiinnitetty kuljetustraileriin poikkeuksellisella tavalla ja poliisin täytyi irrottaa kiinnitykset veneen kannella. Kuvalla ei ole tarkoitus kannustaa ketään menemään nostettavan taakan kyytiin, pahoittelemme huonon esimerkin näyttämistä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.