Terveys: Mitä hoito OYSissa oi­keas­ti maksaa? Katso jät­ti­lis­taus

Pääkirjoitus: Viisi huu­me­kuo­le­maa vii­kos­sa on liikaa – uhreja on enemmän kuin lii­ken­tees­sä

Luitko jo tämän: Vie­rai­lim­me per­heen­äi­ti Marika Fin­ger­roo­sin luona ja saimme sek­si­le­lu-esit­te­lyn

Oulun osal­lis­tu­va bud­je­toin­ti alkaa huh­ti­kuus­sa – asuk­kaat pää­se­vät ideoi­maan ja ää­nes­tä­mään, miten 50 000 euroa jaetaan

Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi voi tehdä verkossa Osallistu Oulu -sivuilla, jotka avautuvat 26. huhtikuuta.

Oulussa käynnistyy maanantaina 26.4. osallistuva budjetointi. Siinä oululaiset pääsevät mukaan ideoimaan, suunnittelemaan ja äänestämällä päättämään, miten 50 000 euroa käytetään oululaisten hyvinvoinnin parantamiseen, tiedottaa Oulun kaupunki.

Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi voi tehdä verkossa Osallistu Oulu -sivuilla, jotka avautuvat 26. huhtikuuta. Ideointi on käynnissä ajalla 26.4.–16.5.

Kaikki ideat tervetulleita

Tiedotteen mukaan ideointivaiheessa kuka tahansa voi ehdottaa ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä tai rakentaa kestävää tulevaisuutta kaupungissa.

– Kaikki ideat Oulun kehittämiseksi ovat tervetulleita. Idean voi jättää yksin tai yhdessä ryhmän kanssa. Jos sinulla on jokin idea, mitä olisit aina halunnut kokeilla Oulussa, nyt on sen aika, viestintäjohtaja Mikko Salmi kannustaa tiedotteessa.

Kaikkiin jätettyihin ideoihin voi tutustua Osallistu Oulu -sivuilla. Ideointiaikana niitä voi myös kannattaa sekä niistä voi käydä keskustelua.

Ensi syksynä äänestys

Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat kehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa.

Ensi syksynä oululaiset pääsevät äänestämään parhaat ehdotukset. Äänestyksen jälkeen tuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 50 000 euron budjettiin.

Osallistuva budjetointi (osbu) on toimintatapa, jossa asukkaat päättävät tietyn rahasumman käytöstä. Oulussa nyt neljättä kertaa toteutettavan osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä.