Oulun mat­ka­kes­kus sai uutta vauhtia

Kallioparkin kaatuminen avasi Oulun matkakeskukselle uuden mahdollisuuden. Matkakeskuksen kaava ja suunnitelma ovat valmiina odottamassa kiinnostuneita tulijoita. Palmberg-Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Raimo Hätälä sanoo, että matkakeskuksen rakentamiseen on päästävä tulevilla lumilla, jos hänen johtamansa rakennusliike on mukana.

Oulun arkkitehtikilta esitteli vaihtoehtoisia matkakeskussuunnitelmia Rotuaarilla elokuussa 2005.
Oulun arkkitehtikilta esitteli vaihtoehtoisia matkakeskussuunnitelmia Rotuaarilla elokuussa 2005.

Kallioparkin kaatuminen avasi Oulun matkakeskukselle uuden mahdollisuuden. Matkakeskuksen kaava ja suunnitelma ovat valmiina odottamassa kiinnostuneita tulijoita.

Palmberg-Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Raimo Hätälä sanoo, että matkakeskuksen rakentamiseen on päästävä tulevilla lumilla, jos hänen johtamansa rakennusliike on mukana.

Matkakeskuksesta kiinnostuneet yritykset kartoitetaan uudestaan lähiviikkojen aikana.

Matkakeskuksen hidasteena on ollut paitsi yleismaailmallinen lama niin Oulun ydinkeskustan kortteleiden suuret suunnitelmat ja kallioparkki, jotka olivat tulleet jatkuvasti esiin haettaessa yrityksiä matkakeskuksen oheen sijoittuvaan kauppakeskukseen. Kallioparkki kaatui, vaikka kaupunginhallituksen viime maanantaina saaman selvityksen mukaan kahteen keskustan kortteliin kaupunki oli tarjonnut useiden miljoonien eurojen arvoista kaavoituksellista etua.

Lue lisää lauantain Kalevasta!