Oulun kult­tuu­ri­ta­pah­tu­ma­yh­dis­tyk­sel­le noin 160 000 euron ra­hoi­tus – ta­voit­tee­na ke­hit­tää alueen kult­tuu­ri­ta­pah­tu­mia

Yhdistys tekee Pohjois-Pohjanmaan kulttuuritapahtumia näkyväksi Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan kautta ja kehittämällä tapahtumien viestintää.

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys sai noin 160 000 euron rahoituksen tapahtumien kehittämishankkeelleen lokakuuhun 2022 asti. Yhdistys tekee Pohjois-Pohjanmaan kulttuuritapahtumia näkyväksi Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan kautta ja kehittämällä tapahtumien viestintää.

Hanketta tukee Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Hankkeessa ovat mukana Oulu, Taivalkoski, Ii, Raahe, Haapavesi ja Oulainen.

Hankkeen pitkän aikavälin tavoitteena on kehittää Pohjoinen kulttuurivirta -kanavasta pohjoisen kulttuuriväen yhteinen ja moniääninen media, joka tuo näkökulmia kulttuuriin esiin tasavertoisena muun maailman kanssa.

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys toivoo sisältöehdotuksia ja yhteistyötä koko maakunnan kulttuuritoimijoilta. Kohderyhmänä kanavalla ovat kulttuurista ja sen ilmiöistä kiinnostuneet ihmiset.

Hankkeen toisessa osassa tuetaan tapahtumajärjestäjien ja yrittäjien verkostoa ja luodaan kulttuurimatkailua mahdollistavaa yhteistyötä.

Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen tehtävänä on Oulun juhlaviikkojen festivaalien koordinoinnin lisäksi vahvistaa laajemmin alueen kulttuuritapahtumien ja kulttuurialan ammattilaisten asemaa. Hanke tukee erinomaisesti tätä tehtävää.

Yhdistys toimii myös linkkinä valtakunnan tasolle. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen aloittaa vuoden 2021 alussa kaksivuotisen kauden Finland Festivalsin hallituksessa.

– Olen iloinen, että saamme tehdä pitkäjänteisesti tätä suurelle yleisölle näkymätöntä mutta tärkeää työtä koko kulttuurialan hyväksi. Verkostojen ylläpito ja uuden yhteistyön kehittäminen ei tapahdu hetkessä eikä itsestään. Oulun kulttuuritapahtumayhdistys on vakiinnuttanut kehittäjärooliaan koko maakunnassa ja toivon, että mahdollisimman moni löytää palvelumme ja verkostomme, Alatorvinen sanoo tiedotteessa.