Ruoka: Suo­ma­lai­set syövät yhä enemmän ei­nek­siä ja vaa­ti­vat niiltä laatua

Jääkiekko: Kärpät tois­ta­mi­seen HPK:ta parempi – Blom­qvist pelasi nol­la­pe­lin

Oulun kes­kus­tan Sokos Hotel Arinan pe­rus­kor­jauk­sen yk­kös­vai­he valmis, tyh­jil­lään ollut Ro­tuaa­rin ja Ison­ka­dun yh­dis­tä­vä käytävä sai uutta käyttöä

Osuuskauppa Arina käyttää investointiin kaikkiaan kahdeksan miljoonaa euroa ja urakan työllistävä vaikutus on 40 henkilötyövuotta.

Rotuaarin ja Isonkadun yhdyskäytävään on rakennettu muun muassa leikkitila lapsille.
Rotuaarin ja Isonkadun yhdyskäytävään on rakennettu muun muassa leikkitila lapsille.
Kuva: Anna Suistola / Arina

Osuuskauppa Arina kertoo saaneensa valmiiksi Oulun keskustassa sijaitsevan Sokos Hotel Arinan peruskorjauksen ja uudistamisen ensimmäisen vaiheen valmiiksi.

Keskustassa liikkuville tämä näkyy muun muassa niin, että tyhjillään ollut Rotuaarin ja Isonkadun yhdistävä kulkukäytävä on saanut täytettä ja uutta käyttöä.

Arinan mukaan tilaan on rakennettu hotellin kuntosali, leikkitila lapsille sekä kaksi uutta viereisen Frans & Camille-ravintolan kabinettia.

Kivisydämen maanalaiseen pysäköintilaitokseen menevä hissi on edelleen paikallaan Rotuaarin puolella.

Hotellin keskeisiä asiakkaita ovat lapsiperheet ja työmatkalaiset, ja uudistukset tehtiin ennen muuta näiden ryhmien palvelemiseen. Palautteen perusteella lasten leikkipaikkaan panostaminen on ollut oikea ratkaisu, sanoo Original Sokos Hotel Arinaa johtava Päivi Kaarlela tiedotteessa.

Hotellin ensimmäiset 75 huonetta ovat valmiita ja seuraavat 100 huonetta valmistuvat tulevaan syksyyn mennessä.

Osuuskauppa käyttää investointiin kaikkiaan kahdeksan miljoonaa euroa ja urakan työllistävä vaikutus on 40 henkilötyövuotta.