Koronasuositukset: Etä­työ­suo­si­tus palaa Ouluun, mas­ki­suo­si­tus koskee myös kouluja

Opiskelijat: Yli­opis­ton ja am­mat­ti­kor­kea­kou­lun opis­ke­li­jat juh­li­vat yhdessä syys­kuus­sa Kuu­si­saa­res­sa

Oulun kau­pun­ki työl­lis­tää noin 900 opis­ke­li­jaa ke­sä­töi­hin – tar­jol­la töitä har­joit­te­li­joil­le, ke­sä­työ­se­te­li­läi­sil­le ja ke­sä­yrit­tä­jil­le

Oulun kaupunki työllistää ensi kesänä noin 900 opiskelijaa, kertoo BusinessOulun työllisyyspalvelut tiedotteessa.

Kaupungilla on kesäharjoittelupaikkoja yli 18-vuotiaille opiskelijoille. Harjoittelijoille on tarvetta muun muassa kirjastoissa, matkailuneuvonnassa, kulttuurin parissa, puistojen ja ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidossa sekä ikäihmisten kanssa. Myös kesämuusikoita haetaan esiintymään eri puolille kaupunkia.

Kesätyöharjoittelussa työtä on 30 tuntia viikossa. Kuukauden pestistä maksetaan palkkaa 1100 euroa. Paikkoja voi hakea 8.2.–14.3.

15–17-vuotiaat nuoret voivat työllistyä kesätyösetelillä. Ne jaetaan oululaisnuorille ennen hiihtolomaviikkoa (viikko 10). Setelin arvo on 320 euroa, ja se on tukea työnantajalle nuoren palkkakustannuksiin.

Oulussa nuori voi myös ryhtyä kesäyrittäjäksi. BusinessOulu sekä Talous ja nuoret TAT järjestävät Kesäyrittäjä-toimintaa Oulussa tulevana kesänä. Oulun kaupunki tukee nuorta yrittäjää 320 eurolla. BusinessOulun mentorit antavat tukea ja opastusta.

Lisätietoja kaupungin kesätöistä löytyy BusinessOulun sivuilta.