Liikenne: Sii­ka­joen­ky­läl­lä kaikki tie­tä­vät, missä on Suomen surkein tie – ­Ka­le­va testasi reitin

Luitko jo tämän: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Pääkirjoitus: Seppien syn­ty­mi­nen vaatii myös lä­hi­ope­tus­ta ja oh­jaus­ta, ja nyt liian moni am­mat­tiin opis­ke­le­va jää niitä vaille

Oulun kau­pun­ki aloit­taa hie­koi­tus­hie­kan poiston – har­jauk­set tehdään kun­nos­sa­pi­to­luo­ki­tuk­sen mu­kai­ses­sa jär­jes­tyk­ses­sä

Yö- ja aamupakkaset saattavat viivästyttää harjausten aloitusta.

Hiekanpoisto käynnistetään pääpyöräteillä heti, kun polanne on pääosin sulanut ja säätila sen sallii.
Hiekanpoisto käynnistetään pääpyöräteillä heti, kun polanne on pääosin sulanut ja säätila sen sallii.
Kuva: Matti Räty

Oulun kaupungin mukaan hiekoitushiekan poisto alkaa Oulussa keskustan alueella jo ennen pääsiäistä. Ennakkoharjaukset etenevät keskustasta Tuiran suuntaan. Yö- ja aamupakkaset saattavat viivästyttää harjausten aloitusta.

Yleensä hiekanpoisto päästään aloittamaan koko kalustolla huhtikuun puolivälissä. Aloitusajankohta on joka vuosi riippuvainen kevään etenemisestä.

Harjaukset tehdään katujen kunnossapitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä. Työ aloitetaan ykkösluokan pääliikenneväyliltä. Viimeisenä harjataan asuntokadut.

Pölyämistä estetään riittävällä kastelulla ennen harjausta. Pölyntorjuntaa tehdään tarvittaessa myös laimennetulla kalsiumkloridiliuoksella.

Hiekanpoisto käynnistetään pääpyöräteillä heti, kun polanne on pääosin sulanut ja säätila sen sallii. Liukkautta voidaan tarvittaessa torjua kemiallisella liuoksella myös harjauksen jälkeen.