Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Oulun kau­pun­gin­kir­jas­to luopuu ai­neis­ton muo­vit­ta­mi­ses­ta – asiak­kail­le monia hyötyjä

Kuopiossa vastaavasta on kertynyt jo erittäin myönteisiä kokemuksia.

Oulun kaupunginkirjasto vähentää aineiston muovitusta osana Kestävä Kirjasto 2030 -ohjelmaansa, kertoo kaupunginkirjasto tiedotteessaan.

Kirjaston kokoelma on laaja, joten siihen kohdistuvilla toimintatavoilla pystytään pienentämään kirjaston aiheuttamaa ympäristökuormaa. Yksi tapa on vähentää kirjastoaineiston muovittamista ja siitä aiheutuvaa muovijätteen määrää.

Muovittamattomuus helpottaa myös poistettavien kirjojen uusiokäyttöä.

Jatkossa muovittamatta jätetään kaikki muu aineisto paitsi lautapelit ja nuotit sekä irtopäällysteinen kotimainen kaunokirjallisuus, joka tilataan biomuovilla päällystettynä.

Kun aineiston muovitusta vähennetään, se saadaan nykyistä nopeammin asiakkaiden lainattavaksi. Lisäksi muovitukseen käytettyä määrärahaa pystytään kohdistamaan uuden aineiston hankintaan.

Kirjasto toivoo asiakkaiden osallistuvan ympäristötekoon kohtelemalla kirjaston aineistoa niin hyvin, että se kestää kiertämisen käyttäjältä toiselle mahdollisimman pitkään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.