Pääkirjoitus: Joh­ta­jan yli­herk­kä nahka ei tar­vit­se eri­tyis­suo­je­lua

Kolumni: Eläin­har­ras­tuk­set kai­paa­vat puh­dis­tus­ta ja "gu­ru­jen" me­ne­tel­mien tiukkaa ar­vioin­tia

Jääkiekko: Kaleva sel­vit­ti, mistä Kärp­pien 2000-lu­vun poh­jois­suo­ma­lai­set ovat läh­töi­sin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun kau­pun­gin ter­veys­me­not – onko sääs­tet­ty vää­ris­tä asiois­ta?

Kalevassa 18. lokakuuta olleen kirjoituksen Oulun kaupungin suurista terveysmenoista asukasta kohden pitäisi panna päättäjät miettimään, mitä on tehty väärin mennä vuosikymmeninä.

Onko säästetty vääristä asioista? Esimerkiksi ennaltaehkäisevästä hoidosta, kaupungin ja kuntayhtymän työntekijöiden työterveyshuollosta, määräaikaistarkastuksista, laboratoriotutkimuksista, jatkotutkimuksista, varhaiskuntoutuksesta.

Työterveyshuollossa on tehty vain lain edellyttämät minimitehtävät: työterveystarkastus, rokotukset, työpaikkatarkastukset. Avuntarvitsijat on ohjattu terveys-/hyvinvointikeskuksiin jonottamaan ajanvarausta ja odottamaan viikkojen päähän saadakseen esimerkiksi laboratoriomääräykset tutkimuksiin, näin mahdollisen sairauden hoito on viivästynyt, mistä on syntynyt lisäkustannuksia, kärsimystä, työstä poissaoloja ja terveysmenoja, kun sairauden hoito on ehtinyt komplisoitua.

"Joukkotarkastukset ovat hyvä esimerkki onnistuneesta yhteiskunnallisesta satsauksesta havaita kohdunkaulan syöpä, rintasyöpä, tuberkuloosi."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.