Autot: Au­ton­raa­to muuttui ou­lu­lai­sen tu­nin­ki­ker­hon hal­lis­sa 30 000 euron sau­na-au­tok­si

Kaleva Live: Koi­vu­lan tilan lehmät kir­ma­si­vat lai­tu­mel­le Mu­hok­sel­la

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­per­heen re­mon­tit tehdään nol­la­bud­je­til­la – tar­vik­keet han­ki­taan omista va­ras­tois­ta ja ros­ka­la­va­ryh­mäs­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun kau­pun­gin mie­len­ter­veys­pal­ve­luis­sa muu­tok­sia – mie­len­ter­veys­päi­vys­tys siirtyy uuteen paik­kaan

Oulun kaupungin oma Yrttipellontiellä sijaitseva mielenterveyspäivystys siirtyy 1.10.2021 alkaen hyvinvointikeskusten akuuttivastaanotoille. Yrttipellontiellä ei ole siirtymisen jälkeen enää erillistä päivystystä. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan.

Akuuttivastaanotoille voi hakeutua kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa ilman ajanvarausta. Hoitajat ottavat potilaat vastaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Iltaisin ja viikonloppuisin voi kiireellisissä tilanteissa edelleen hakeutua Oulun seudun yhteispäivystykseen.

Mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asiointia helpotetaan avaamalla 1.10.2021 alkaen uusi puhelinpalvelu. Puhelinpalvelusta voi kysyä neuvoa mielenterveys- ja päihdepalveluihin hakeutumiseen. Puhelimessa tehdään myös alustavaa hoidon tarpeen arviointia ja hoitoon ohjausta.

Mielenterveyspalveluissa on ollut ruuhkaa kasvaneesta palvelutarpeesta johtuen. Hoitoon pääsyn parantamiseksi kaupunki pyrkii tehostamaan toimintaansa esimerkiksi poistamalla hoitajien päällekkäisiä arvioita sekä hoitajan vaihdoksia. Lokakuussa käyttöön otetaan toimintamalli, jossa sama hoitaja jatkaa omahoitajana koko hoitoprosessin ajan. Työparina on terveyskeskuslääkäri tai psykiatri riippuen asiakkaan hoidon tarpeesta.

Korjattu 26.8. kello 12.38: Poistettu maininta psykiatrian klinikan päivystyksestä.